kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Partimizde liderlik sorunu yoktur"

AA
Giriş Saati : 12.04.2009 13:57
Güncelleme : 12.04.2009 14:10
Yeni Haber
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinde ''genel başkan'' ya da ''liderlik'' sorunu bulunmadığını belirterek, ''Sayın Erbakan'ın da böyle bir amacı yoktur. Sayın Erbakan, makam, mevki derdinde olmuş birisi değildir. Kendisinin çok önemli ve değerli görüşleri vardır. Bu fikirlerinden her zaman yararlanacağız'' dedi.

Partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından Milli Gazete Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen Genişletilmiş Divan Toplantısı'nda konuşan Kurtulmuş, halkın 29 Marttaki seçimlerde, Saadet Partisi'ne ''İktidar ol'' mesajı verdiğini söyledi.

''Saadet Partisi, son yapılan seçimlerde 820 bin olan oyunu 2 milyona çıkartarak, yüzde 5,2 gibi bir başarı sağlamıştır. Bundan sonraki hedefimiz iktidar olmaktır'' diyen Kurtulmuş, Saadet Partisi'nin siyasetin önemli bir parçası haline geldiğini ve bu tarihi süreçte Saadet Partisi'ne ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Saadet Partisi'nin bir alternatif olarak ortaya çıktığını ve seçimlerde o yüzden ''Fark var'' sloganını kullandıklarını belirten Kurtulmuş, ''Sloganımız halk tarafından benimsendi. Seçim sonuçları, Saadet Partisi'ndeki yeni yapılanmanın halk tarafından onaylandığının da bir tespiti oldu'' diye konuştu.

29 Mart seçimlerinde milletin iktidar ile muktedir olmak arasındaki farkı, Saadet Partisi ile anladığını ileri süren Kurtulmuş, milletin kendilerini iktidara hazırladığını söyledi.

Kurtulmuş, seçimin bir diğer önemli sonucunun ise toplumun farklı kesimlerinin kendilerini ön yargısız dinlediği ve farklı kesimlerden ciddi oy almaları olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Peki neydi bunun nedeni? 'Daha önce hangi partiye oy verirseniz verin' dedik ve herkesi Saadet Partisi'ne davet ettik. Şimdi 72 milyonun elinde bu adres var. Şimdi bu adresle ilgili 4 unsur var. Birincisi Saadet Partisi yerel ve milli bir partidir. Dünyada neler olduğunu herkesten iyi bilir, ama dışarıdan esen rüzgarlara göre politika yapmaz. İşte temel fark da buradadır. İkincisi Saadet Partisi maneviyatçı bir partidir. Maddi kalkınma ile manevi kalkınmayı birlikte gören bir zihniyete sahiptir. Biri olmadan diğeri olmaz. Üç, Saadet Partisi antiemperyalist bir partidir. Bu milletin dayandığı temel mantık antiemperyalist olmasıdır. Bu da milleti ayakta tutan bir ruhtur. Dört, Saadet Partisi herkesin özgürlüğünden ve refahından kendisini sorumlu tutar. Kimseyi kimsenin üstünde görmez, zengin, yoksul, ırk ayrımı yapmaz. Saadet Partisi 72 milyonun partisidir.''

SEÇİME HAZIRLIK

Türkiye'nin çok kısa bir sürede seçime gidebileceğini öne süren Kurtulmuş, Ekim ayına kadar partisini erken bir seçime girecek hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

IMF ilgili gelişmelere de değinen Kurtulmuş, ''Seçim meydanlarında iddia ettiğimiz gibi Hükümet, seçimlerin ardından IMF ile anlaşmayı imzaladı. Şimdi sırada belediyelere ait BİT'lerin özelleştirilmesinin alt yapısı hazırlanıyor. Çünkü satacak, özelleştirilecek bir şey kalmadı BİT'lerden başka...'' dedi.

''Lafı kitabın ortasından ve milletin istediği şekilde'' söylediklerini ifade eden Kurtulmuş, ''Bizim rakibimiz A ya da B partisi değil, biz bu ülkede sahnelenmeye çalışılan oyuna karşıyız'' diye konuştu.

ERBAKAN'IN DURUMU

Kurtulmuş, bir basın mensubunun ''Necmettin Erbakan üst üste iki basın toplantısı yaptı. Fakat bu toplantılarda siz yoktunuz. Erbakan'ın tekrar Saadet Partisi'nin başına gelmek gibi bir durum söz konusu mu?'' şeklindeki sorusu üzerine, Erbakan'a yıllardır haksızlık yapıldığını ve seçim yasağının kaldırılmasıyla bu yanlıştan dönüldüğünü söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Saadet Partisi'nde bir genel başkan ya da liderlik sorunu yoktur. Sayın Erbakan'ın da böyle bir amacı yoktur. Sayın Erbakan, makam, mevki derdinde olmuş birisi değildir. Kendisinin çok önemli ve değerli görüşleri vardır. Bu fikirlerinden her zaman yararlanacağız'' diye konuştu.

Kurtulmuş, daha sonra da partiye katılan Tempo TV Genel Müdürü Serdar Akkaya ve emekli Albay Ahmet Güney'e parti rozeti taktı.