kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Haftanın sorusu

28.03.2009
Digiturk Plus fena kazık attı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Haftanın sorusu
Bu haftaki sorumuz İstanbul'dan okurumuz Ayşe İzler'den geliyor. Siz de sorularınızı tekno@sabah.com.tr adresine gönderebilirsiniz
"Bir Digiturk Plus kullanıcısı olarak bu 'akıllı kutu' hakkında bir şikâyetim var. İlk çıktığında satın aldığım Digiturk Plus'ın yayın kaydetme özelliği beni iki defa yarı yolda bıraktı. Seçtiğim filmlerle dizilerin kaydedilmesi için gerekli seçenekleri işaretledim; koltuğuma kurulup izleme zamanı geldiğimde fark ettim ki, kaydedilen bütün programlar silinmiş. Oysa ben Digiturk Plus'a güvenmiştim. Üstelik bu iki defa başıma geldi. Aramızdaki güven ilişkisini yeniden kurmak için ne yapmalıyız, ne dersiniz?"
Sevgili Ayşe,
Bu mesajı alınca hemen Digiturk'ü aradık ve doğrusu şaşırdık. Çünkü anlaşıldığı kadarıyla sorunun çözümü oldukça kolay. Yeni yazılım yükleme işlemi yapmak gerekiyormuş yani Digiturk Plus kutusunun yazılımının son versiyonunu yüklemek lazım. Ayarlar bölümünden Kurulum'a gelip, Yeni Yazılım Arama kısmına 'OK' diyoruz; cihazı yeniden başlatınca Digiturk Plus'ın sabit diskindeki kayıtlara yeniden ulaşabilmeniz gerekiyor. Şunu da öğrendik: Aynı anda hem bir kanaldaki programı kaydedip hem de kayıtlı bir programı seyretmek şimdiye kadar mümkün değildi ama bu özellik çok yakında Digiturk Plus kullanıcılarına sunuluyor. Video on Demand denilen, 201, 202 ve 203. kanallarda istediğiniz an film seçip izleyebilme özelliği de keza... Peki nasıl? Digiturk Plus otomatik olarak bunları sağlayacak yazılımı bulup yükleyecekmiş. Ne zaman? "Çok yakında."