kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan: Kabinede değişiklik olabilir

ANKARA
28.03.2009
Başbakan Erdoğan, gerek duydukları takdirde kabinede değişiklik yapabileceklerini söyledi. Erdoğan, yatırımcılar için "Kredi Garanti Fonu" oluşturulacağını da ifade etti..
Başbakan Erdoğan, kriz nedeniyle sıkıntılı günler geçiren yatırımcılar için seçim sonrası "Kredi Garanti Fonu" oluşturulmasının planlandığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan NTV televizyonu canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Erdoğan, kendisine yöneltilen, "Seçim sonrası revizyon kabinede revizyon var mı?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Eğer gerek olursa kabinede değişiklik olabilir. Bu konuda olmazsa olmaz bir kuralımız yoktur. Yorulmuş olan arkadaşlarımız değiştirilebilir ama gündemimizde şu an için böyle bir şey yok."

'AF GÜNDEMDE DEĞİL'
Erdoğan, PKK'nın tasfiyesi ve silah bırakmasıyla ilgili tartışmaların hatırlatılması üzerine ise, beklentilerinin bu yönde olduğunu anlattı. Erdoğan geçmiş dönemde eve dönüş yasası çıkartıldığını ama örgütün bunu yeterince değerlendiremediğini belirterek "Şu an gündemimizde af yok" dedi. Erdoğan, açıklamalarının ekonomiyle ilgili bölümünde ise yatırımcılar için, "Kredi Garanti Fonu" müjdesi verdi. Ancak bu fonun nasıl oluşturulacağıyla ilgili ayrıntılara girmedi. Erdoğan, fonun yaklaşık 1 katrilyon liralık bir büyüklüğü barındıracağını ve bankacılık sektörünü de rahatlatacağını anlattı. Erdoğan, fonla ilgili çalışmaların Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'na gelebileceğini de belirtti.

SEÇİM BAŞARI SINIRI
Erdoğan, seçimlerdeki başarı ya da başarısızlık sınırı olarak hangi seçimleri baz aldığını ifade ederken "benim seçimlerle ilgili iki kıstasım var. Biri yerelle alakalı, 28 Mart'a göre yerel değerlendirme yapacağız. Ona göre yüzde 42'nin üstünde olmamız lazım. İl Genel Meclisi seçiminde ise 22 Temmuz'u, yüzde 47'yi baz alıyoruz. Bunların altı bizim için başarısızlık olarak kabul edilebilir" dedi.

DÜNDAR'A TEPKİ
Başbakan Erdoğan, 2. Ergenekon iddianamesinde eşinin adının geçmesine gösterdiği tepkiyle ilgili ise şunları söyledi: "Bu iddianameyi hazırlayan Tayyip Erdoğan değil, ama Sayın Dündar kendi eşi ile benim ve Adalet Bakanı'mın eşini bu davaya katarak neden kıyaslama yapıyor? Nedir bu öfke? Bu aralar ciddi manada kimyası bozulmuş durumda. Şu anda memuriyetini tam manası ile yerine getiriyor. Dürüst haberciliği geçin. Memuriyetini yerine getiriyor. Bu isyan da belki de oradan çıkıyor. Benim ve Adalet Bakanı'nı kendisi ile kıyaslayarak ifade etmesi de çok çirkin bir konudur."