kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Filistin mülteci kampında patlama

AA
Giriş Saati : 23.03.2009 15:43
Güncelleme : 23.03.2009 20:41
Yeni Haber
Lübnan'ın güneyinde bir Filistin mülteci kampı yakınında patlama meydana geldi...
Görgü tanıkları, Lübnan'ın Sayda kenti dışındaki kampın yakınında meydana gelen patlamada bir otomobilin ağır hasar gördüğünü bildirirken, patlamanın nedeni henüz bilinmiyor.

Patlamanın yakınında olduğu Filistin mülteci kampında hafta sonunda, aralarında El Fetih örgütü yetkililerinden birinin olduğu 2 kişi öldürülmüştü. Olayın nedeninin bir aile kavgası olduğu belirtilmişti.


"LÜBNAN'DAKİ FKÖ BAŞKAN YARDIMCISI KEMAL, SUİKASTA UĞRADI"

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) içindeki en büyük grup olan El Fetih'in Batı Şeria'daki sözcüsü, Lübnan'ın güneyindeki bombalı saldırıda ölen El Fetih'in üst düzey yetkililerinden ve FKÖ'nün Lübnan'daki başkan yardımcısı Medat Kemal'in suikasta uğradığını belirtti.

El Fetih sözcüsü Fehmi El Zarir, yaptığı açıklamada, Kemal'ın öldürüldüğü Lübnan'ın Sayda kenti yakınındaki El Miyye mülteci kampı önündeki saldırının yol kenarına yerleştirilen bombayla düzenlendiğini söyledi.

Sözcü, suikast olarak nitelediği saldırı sırasında, FKÖ'nün Lübnan sorumlusu Abbas Zeki'nin de El Miyye'yi ziyaret etmekte olduğunu, ancak Zeki'nin saldırıda yara almadığını belirtti.
El Fetih sözcüsü, saldırının arkasında kim ya da kimlerin olduğu hakkında yorum yapmak için erken olduğunu ifade etti.

Bu arada, Filistin mülteci kampı El Miyye'nin önünde düzenlenen bombalı saldırıda, bir otomobil içindeki Kemal ile yanındaki 4 kişinin öldüğü bildirildi.

Lübnan'dan gelen ilk haberlerde, Kemal ile yanındaki 3 kişinin öldüğü belirtilmişti.

ABBAS, LÜBNAN'DAKİ SALDIRIYI KINADI

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin Kurtuluş Örgütünün Lübnan Başkan Yardımcısı Tümgeneral Kemal Medat'ın öldürülmesini kınadı.

Abbas'ın makamından yapılan açıklamada, "Devlet Başkanı Abbas'ın Tümgeneral Kemal Medat'ın hedef alındığı terör eylemini kınadığı" bildirildi.

Medat'ın iki korumasının da öldüğü belirtilen açıklamada, "O, hayatını halkına ve davasına adamıştı" denildi.

El Fetih sözcüsü Fehmi El Zarir, Medat'ın öldürüldüğü, Sayda kenti yakınındaki El Miyye mülteci kampı önündeki saldırının, yol kenarına yerleştirilen bombayla düzenlendiğini söylemişti.

Sözcü, suikast olarak nitelediği saldırı sırasında, FKÖ'nün Lübnan sorumlusu Abbas Zeki'nin El Miyye'yi ziyaret etmekte olduğunu, Medat'ın da ona eşlik ettiğini, Zeki'nin, saldırıdan yara almadan kurtulduğunu belirtmişti. Saldırıda, bir otomobilin içindeki Medat ile yanındaki 4 kişinin öldüğü bildirilmişti.