kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Sitede en çok Heidi Klum'un üzerindeki Victoria's Secret'ın ürünleri ile Abercrombie'nin kıyafetleri satılıyor.

Pazar yeri, sokağı bire bir yansıtıyor

YAPRAK ARAS ŞAHİNBAŞ
09.01.2009
2.5 milyon üyeli açık artırma sitesi GittiGidiyor'da aranan ve satılan ürünler Türkiye'nin moda, kozmetik ve teknoloji trendlerine i.aret ediyor..
Dünyanın en büyük pazar yeri hiç şüphesiz, 84 milyon kişinin alışveriş yaptığı, eBay. Satışlara bakarak sadece moda değil; teknoloji ve ev dekorasyonu trendleri hakkında bilgi sahibi olmak da mümkün. En çok hangi spora yönelik ürünler alınıyor? Cevabı size, son günlerin en gözde egzersizini işaret ediyor.
Sitenin 2.5 milyon üyeli Türkiye şubesi GittiGidiyor için de benzer şeyler söylemek mümkün aslında. GittiGidiyor'un genel müdürü Cenk Angın, aynı eBay'de olduğu gibi popüler kültürün yansımasını sitede anında görebildiklerini söylüyor.
En çok aranan ve satılan ürünler de sokaktaki insanın, ve özellikle de 25- 35 yaş arası nüfusun giydiklerini birebir yansıtıyor.
Her ay 800 bin ürünün eklendiği GittiGidiyor'a ne zaman girseniz, bir milyonun üzerinde ürün bulabiliyorsunuz. Satışlar, hafta içi; iş günlerinde daha yüksek. Ve neredeyse üçte birini de giyim, aksesuar ve kozmetik oluşturuyor.

EN ÇOK ABERCROMBIE ARANIYOR
Kullanıcıların çoğunluğu erkek olsa da, her saat başı 18 unisex, 23 erkek, 38 de kadın ürünü satılıyor. Giyim ve aksesuar kategorilerindeki satışların yarısına, yirmi marka hakim. Hem kadın, hem de erkeklerin en çok peşinden koştuğu markaların başını Abercrombie&Fitch çekiyor.
Victoria's Secret, Adidas, Nike, Lacoste, Zara, Mango, Louis Vuitton, Converse ve Gucci de sırasıyla takip ediyor. Çantalarda favori Louis Vuitton; jean'lerde ise Levi's tercih ediliyor. Son zamanlarda G-Star'a da ciddi bir talep var.

TÜYLER İÇİN KARINCA YAĞI
Moda anlamında gündemde olan şey, aramalarda ve satışta kendini hemen belli ediyor.
Özellikle Ugg botlar, bu yıl rekor üzerine rekor kırmış. İş Geliştirme Müdürü Çağrı Dilmen, Ugg'lar sayesinde kadın ayakkabı kategorisinin neredeyse üç kat büyüdüğünü anlatıyor. Talep devam ediyormuş; ama örgü modellere geçiş varmış.
GittiGidiyor'un kozmetik satışları da hayli iddialı.
Makyaj setleri ve rujlar, bir numaralı kalemler. Akne tedavi ürünlerine de ilgi yoğun. GittiGidiyor sayesinde öğrendiğim bir diğer eğilim de, çok sayıda kadının tüy problemleri için 'karınca yumurtası yağı'na başvurmakta olduğu! www.trendometre.com
Haberin fotoğrafları