kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Ergenekon neyi gölgeledi?

Ertuğrul Özkök, Ergenekon konusunda yaşanan kutuplaşmayı sütununda şöyle anlatıyor: "Bir taraf, 'demokrasi yolunda bir adım daha atıldı' derken, diğer taraf, 'diktatörlük yolunda bir adım daha atıldı' diyor." (8.1.2009-Hürriyet)
Özkök, teşhisinde çok haklı. Ama bu doğru teşhisi koyarken, 10. dalgayı, bir yolsuzluk olayıyla irtibatlandırmasına ne demeli!
"Vahim arsa iddiasının ortaya atıldığı günün ertesinde, Ergenekon'un bilmem kaçıncı dalgası meydana geldi"
diye yazıyor Özkök. Ergenekon davası savcılarını, "hükûmetin emrinde" ve "yolsuzlukların üstünü örtmekten başka bir şey düşünmeyen" kişiler gibi gösterirken, Özkök, kendisini, o çok eleştirdiği kamplaşmanın kutuplarından biri haline getirmiyor mu?
Ayrıca, arsa iddiasına Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile ilişkilendirereksiyasi bir boyut kazandırmak çabası da hiç gerçekçi değil. "Haşim Kılıç'ın kararını etkilemek için böyle bir takas yapıldı" denilmekte. Oysa Haşim Kılıç, yıllardır hep aynı istikamette oyunu kullanıyor. Refah'ın ve Fazilet'in kapatılmasına karşı çıkan Kılıç, damadının binası bir arsa ile takas edilmeseydi, AK Parti'nin kapatılması istikametinde mi karar verecekti? Ayrıca, hani Melih Gökçek
"AK Parti kapatılsın, Tayyip Erdoğan yasaklansın" istiyordu; çünkü Tayyip Erdoğan'ın yerine oynuyordu? Öyleyse, AK Parti'nin lehine bir karar alınsın diye neden, Kılıç'ın damadına ucuz arsa versin? Ortaya bir pislik atılıyor, ama maalesef, bir mantıki zemin oluşturmaya bile gayret edilmiyor.
Bir iddia da benden : 10. dalga, AK Parti hükûmetinin Alevi, Nâzım Hikmet, Kürtçe gibi demokratik açılımlarını gölgelemek, Erdoğan'ın, Gazze krizindeki aktif tutumunu ve temaslarını geri plana düşürmek maksadıyla yapıldı. (İster inan, ister inanma!)