kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Geceye soğuk duş ile başlayın!

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
28.12.2008
Cilt hastalıkları uzmanı Dr. Melisa Eczacıbaşı'nın, sizin için özel olan günlerde 'gecenin yıldızı' olmanız için önerileri var:

* Son gün sakın fazla koşuşturmayın, gece geç yatmayın.

* Ama birkaç saniye de olsa vücudunuza ve yüzünüze soğuk duş tutun. Bu küçük ayrıntı cildinizi inanamayacağınız kadar canlandırır!

* Yüzün gergin görünmesi için en garantili saç modeli, yukarıda toplamaktır.

* Tırnaklarınızın şekli düzensiz ise ya da manikürünüz hafifçe bozulduysa, sedefli bir oje sürün. Çünkü pırıltısı sorunları gizler.

* Gözlerinizin altında morluk veya torbalanma varsa; iki poşet yeşil çayı sıcak suda ıslatın veya bir patatesten iki halka kesip, gözlerinizin üzerine koyun. Tatlı hayaller kurun.

* Makyaja başlarken, öncelikle bir seçim yapın. Gözlerinizi mi, yoksa dudaklarınızı mı vurgulamak istediğinize karar verin. Hiç kuşkusuz yüzünüzün en güzel kısmıdır ön plana çıkan

* Kirpiklerinizi kıvırmadan önce, kıvırma aletini saç kurutma makinesi ile ısıtın. Ama yanma derecesinde değil.

* Yüzünüzde fondöten kullanmak istemiyorsanız, en azından göz çevresine sürün. Bu ön hazırlık göz makyajınızın bozulmasını önler.

* Yüzünüzdeki koyu renkli lekeleri kamufle etmek için fondötene biraz sarı far ekleyin ve lekelerin üzerine sürün. Sonra hafifçe pudra sürün ve normal makyajınızı yapın.

* Allık rengini seçmek genellikle çok zordur. Oysa bunun cevabı yüzünüzde gizlidir. Alt dudağınızı açıp içine baktığınız zaman ihtiyacınız olan rengi bulmuş olacaksınız.

* Ruj sürmeden önce dişlerinize hafifçe vazelin sürün. Bu sayede dudaklarınıza sürdüğünüz ruj dişlerinize bulaşmaz.