kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Krizde başarılı olmak için bir fark yaratın

İLKER GEZİCİ MAGAZİN
24.12.2008
Başarılı iş kadını Demet Sabancı Çetindoğan, bu kriz döneminde ayakta kalabilmek için, herkesin işini farklı bir bakış açısıyla yapması gerektiğini söylüyor..
Fashion TV Türkiye'yi satın alan MediaSA'nın ve DEMSA Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, önceki gün Uz. Dr. Ceyda Şener'in Nişantaşı'ndaki güzellik merkezinin açılışına katıldı. Sabancı, açılışta gazetecilerle yaptığı sohbette, yaşanan ekonomik krizin Türkiye'yi zorladığını ancak moralleri bozmadan çalışmak gerektiğini söyledi. Deneyimli iş kadını, kriz dönemiyle ilgili gençlere tavsiyelerde bulundu.

2009 ZOR OLACAK
* Kriz sizi sizi nasıl etkildi?
Hem biryesel olarak, hem de çalıştığım şirketler bazında bir daralma yaşadık. Bütçelerde revizyona gitmek zorunda kaldık. 2009'un ilk yarısı biraz zor olacak ama ikinci yarısının daha pozitif olmasını bekliyoruz. Aslında krizi konuşarak bile birbirimizi negatif etkiliyoruz. Ama bu durumun geçici olduğunu düşünüyorum. Kısacası, 2009 Türkiye için zor bir yıl olacak. Ancak, bu dönemi emniyetli ve doğru riskler alarak atlatabiliriz.

* Peki bu süreçte neler yapılmalı?
Moralimizi bozmadan, işimize dört elle sarılmamız gerekir. Alternatifler üreterek farklılık yaratmalıyız. Dünden farklı olarak daha yaratıcı ve yenilikçi olmamız gerekiyor. Piyasada tutunabilmek için işimizi, mevcut sistemin dışında, farklı ele almalıyız. Dün de böyleydi ama bugün kendine özgü olmak ve fark yaratmak biraz daha öne çıktı.

* Formunuzu ve güzelliğinizi neye borçlusunuz?
Düzenli spor yapmaya çalışıyorum. Beslenmeme dikkat ediyorum. İştahlı biriyim ama kalorili şeyleri az tüketmeye çalışıyorum. Yani sevdiğim şeyleri az da olsa tüketiyorum. Hayatımdan çıkardığım bir yiyecek yok.

* Hem bir anne hem de başarılı bir iş kadını olarak gençlere neler tavsiye edersiniz?
Aslında dünya çok küçüldü. Benim biri 15, diğeri 17 yaşında iki kızım var. Onları dünya vatandaşı olmaları yönünde yönlendiriyorum. Okulunun dışında ekstra çabalar sarfederek; resim, müzik, tiyatro gibi sevdikleri alanlarda da kendilerini yetiştirsinler, birden fazla lisan öğrensinler ve aktif bir hayatları olsun istiyorum. Bilgi çağındayız, herkesin elinin altında bütün bilgiler var. Eskiden tecrübe çok önemliydi. Şimdi ise bilgiye açık olmak çok önemli. Onun için gençler daha şanslı diye düşünüyorum.