kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sorunları yine Umur Talu yazmıştı

01.12.2008
Askeri hekimlerin sorunlarını, astsubaylarda olduğu gibi yine SABAH gazetesi yazarı Umur Talu gündeme getirmişti. Talu 9 Mayıs 2008 tarihli köşesine askeri hekimlerin sıkıntılarını şöyle taşımıştı: "Siz yazarsınız bunu" diye çok sayıda mesaj gönderen "Tabip subaylar"ın bir nevi "cumhuriyetçi eşitlik, adalet" arayışlarına, bir nevi "demokratik, mesleki hak" beklentilerine dair.... "Umur Bey, Silahlı Kuvvetler'de astsubay ve uzman çavuşlar kadar, belki daha da fazlı hakkı yenenler askeri hekimlerdir. Yıllardır, özel hastaneleri aratmayacak koşullarda bedava hizmet verebilsinler diye sömürülen askeri hekimler adına, son bağnaz uygulamayı kamuoyu dikkatine sunarsanız bizi çok mutlu edersiniz.
1. Tam gün yasası çıktı: Askeri hekimler hariç bütün hekimler tazminat alacak. Ortalama 10 yıllık uzman sivil hekim muadili askeri hekimin en az 3 katı aylık gelire sahip olacak.
2. Askeri hekim nöbet, döner sermaye, icap parası (zaten mahrumuz) alamayacaksa, Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı merkezlerde çalışmaya izin verilmeli.
3. Kamuda çalışan hekimin istifa hakkı var, askeri hekimlerin hakkı yok.
4. Askeri hekimlikte gereken mecburi hizmeti Sağlık Bakanlığı'na bağlı bir hastanede tamamlamayı seve seve kabul ederiz.
5. Devlet hastanesinde çalışan uzman doktorlara sadece maaşınız olacak, 1500 ile 2500 YTL arasında, deseniz; tepkileri ne olur ve çalışırlar mı? Askeri hekim olarak durumumuz budur. Haksızlık denilmezse adını siz koyun. Hangi eşitlik, hangi eşit işe eşit ücret mantığı ile açıklanabilir!