kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Tasarımın İspanyolcası

21.11.2008
Jaime Hayon ve Patricia Urquiola dünyanın en iyi 10 tasarımcısı arasında gösteriliyor. Şirketler işlerini kapışıyor, onlar da ödülleri..
Mükemmel zarafet: Patricia Urquiola İspanyolların, son dönemlerde uluslararası tasarım dünyasında bir yıldız gibi parlayan bir ismi daha var. Son derece zarif ama o oranda da yenilikçi ve asla sıkıcı olmayan güzellikteki tasarımlarıyla tanınan, Patricia Urquiola... 1961 doğumlu Urquiola, aslen mimar kökenli bir tasarımcı. 2001'de kendi tasarım firmasını açan Urquiola, günümüzde ürün tasarımlarıyla dünya çapında fırtınalar koparıyor. Firmasının müşterileri arasında Padova, Moroso, Agape, B&B, Alessi, Foscarini, Kartell, Flos ve Molteni gibi önde gelen markalar yer alıyor. Tasarım sürecini uzun ve güzel bir dans olarak nitelendiren Urquiola, yaratıcılıkla pratikliği son derece zarif çizgilerle birleştiren deneysel tasarımlarıyla tanınıyor. Ünlü Domus Academy'de dersler de veren ve 2006'da Wallpaper tarafından yılın mobilya tasarımcısı seçilen Urquiola, 2008 ödülleri için de bu kez jüri koltuğunda oturtularak onurlandırıldı.

Tasarımın harika çocuğu: Jaime Hayon Tasarımın harika çocuğu olarak gösterilen 1974 doğumlu Jaime Hayon, Madrid ve Paris'te endüstri tasarımı okuduktan sonra Benetton Grup'un İletişim ve Araştırma Merkezi olan Fabrica için çalışmaya başlamış. 1998'de ise burada tasarım bölümü başkanlığına getirilmiş. Ünlü müşterileri arasında Adidas, BD Barcelona, Benetton, Bisazza, Camper, Coca-Cola, Danone Group, Metalarte ve Swarovski gibi dev isimler yer alıyor. 2006'da Elle Decor Uluslarası Tasarım Ödülü'ne ve Icon Dergisi Best Show Ödülü'ne layık görülen, Wallpaper tarafından belirlenen dünyanın en önemli ilk 10 tasarımcı listesinde yerini almış. Tasarımlarında mutlaka esprili dokunuşlara yer veren Hayon, bizde de özellikle Camper ayakkabıları için yaptığı tasarımlarla tanınıyor.Hayon'un sıra dışı tasarımlarının bazıları ülkemizde Haaz Galery'de satılıyor.