kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Meğer büyük bir aileymişiz...

Özgür Akman
14.11.2008
İLİŞKİLİ HABERLER
Meğer büyük bir aileymişiz...
Geçtiğimiz cumartesi yapılan Türkiye Satranç Federasyonu Genel Kurulu ve seçimlerinin ardından sekiz yıldır görevde olan Ali Nihat Yazıcı ve ekibi Biz Büyük Bir Aileyiz, Veli Ozan Çakır'ın 70 oyuna karşılık 90 oyla yeniden seçildi. Yazıcı ile seçimden önce yaptığımız görüşme sırasında söyledikleri, Türk satrancının geleceğine ışık tutması açısından önemli:

Yeni Projeler: "Patlama yapan Türk satrancının kangren haline gelmiş iki sorunu var: 1) Okullarda satranca başlayan ve spora ilgi duyanlar için yeterli kulüp olmaması ve üst seviye antrenör eksikliği. 2) Satranca tahsis edilmiş tesislerimiz yok, salon aramaktan kurtulmalıyız.
Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan gibi ekol ülkelere göre en önemli eksiğimiz bu. Türk satrancı dört yaşında, 1.95 cm boyunda ve 170 kg ağırlığında bir bebek gibi. Bebeğin elbiselerini, beslenmesini ve eğitimini buna göre şekillendirmeliyiz."

Yeni Yönetim Kurulu: "Yeni Yönetim Kurulumuzu proje odaklı oluşturduk. Her üyemiz uzmanlaştıkları alanda projeler yürütecek. Futbol federasyonu, ülkenin en başarılı federasyonudur, ama içindekiler futbolcu değil, başarılı iş adamlarıdır. Bir sporu yönetmek için sporun içinden gelmek gerekmez."

Suat-Ekaterina Atalık: "Sporcular hata yaparsa cezasını görür, fakat hata da yapsa her zaman başımızın üstünde yeri vardır. Ulu önder Atatürk'ün dediği gibi 'Türk sporcusu zeki, çevik ve ahlaklı,' olmalıdır.
Bunlardan birisi eksikse, o sporcu sonuçlarına katlanır. Ekaterina Atalık'ın dosyası, eksik belgeler tamamlanmadığı için sonuçlanmamış. Umarım o da en hafif cezayı alır ve sonra milli takıma döner, çünkü dünya şampiyonu olabilecek kıymetli bir sporcu. Federasyonun en çok bütçe ayırdığı isim yanlış davranıyorsa karşılığını almalı. Sporcular da toplumun bir parçasıdır. 'Ben ülkenin ilk büyük ustasıyım, dünyaca ünlü bir sporcuyum,' deyip dilediğinizi yapamazsınız. Süreyya Ayhan ve Halil Mutlu bile affedilmedi."