kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Çağdaş sanat İstanbullular'ın ayağına geldi

Mustafa DERYAHAN/MAGAZİN
16.10.2008
Çağdaş sanat eserlerinin sergilendiği Contemporary İstanbul, önceki akşam görkemli bir davetle kapılarını açtı. Açılışa cemiyet hayatı ve sanat dünyasından ünlü simalar katıldı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Çağdaş sanat İstanbullular'ın ayağına geldi
Contemporary İstanbul, Akbank Private Banking sponsorluğunda Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda sanatseverlerle buluştu. Adını dünya çapındaki çalışmalarıyla duyuran sanatçı Nezaket Ekici, Contemporary İstanbul'un açılışında, 'Wirbelrausch/Şiddetle Dönmek Kendinden Geçmek' adını verdiği canlı bir performans sergiledi.

AÇILIŞ RENKLİ GEÇTİ
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Derneği'nin desteği ile yürütülen ve 90'ı yabancı, 148'i yerli 238 sanatçının eserlerinin sergilendiği Contemporary İstanbul, çağdaş sanatın en çarpıcı örneklerini sunuyor. Semiha Berksoy, Burhan Doğançay, Ömer Uluç ve Bedri Baykam gibi ünlü sanatçıların eserleriyle yer aldığı serginin açılışına; Cem-Ümit Boyner, Suzan Sabancı Dinçer, Cem Hakko, Ronit Gülcan, Feryal Gülman, Rafi-Maya Portakal, Yıldız Kenter, Sinan Gürsoy, Meltem Cumbul, Jale Yılmabaşar, Mine Kalpakçıoğlu, Beyhan Benardete, Rasim Özkanca ve Başaran Ulusoy gibi isimlerden oluşan seçkin bir davetli topluluğu katıldı.

GELİR BABASIZ ÇOCUKLARA
19 Ekim'e kadar açık kalacak olan serginin bilet satışlarından elde edilecek gelirin bir bölümü, 1873 yılından beri babası hayatta olmayan çocukları kaliteli bir eğitimle üniversiteye kadar yetiştiren Darüşşafaka'ya bağışlanacak. Ayrıca, Darüşşafaka'da okuyan çocuklar, etkinliği ücretsiz gezebilecekler.
Haberin fotoğrafları