kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Aydın Boysan'dan cacık tarifi

AHMET ÖRS
AHMET ÖRS
25.07.2008
İLİŞKİLİ HABERLER
Aydın Boysan'dan cacık tarifi
Geçen hafta yenilenmiş harmanıyla Efe Klasik Rakı'nın tanıtımı için İzmir'deydim. Bol buzlu kadehimi keyifle yudumlarken, bir ara rakının piri Aydın Boysan 'bilimsel incelemeler sonucu' bulduğu ideal cacık tarifini anlattı. Hayalimde rakıma meze ederek dinlediğim, ağzımı sulandıran bu tarifi sizlerle de paylaşmak isterim: Yoğurt bir tahta kaşıkla su katılmaksızın çevire çevire iyice karıştırılacak. Karıştırırken yüzde yedi oranında sızma zeytinyağı damla damla yoğurda katılacak. Öyle ki, yağ cacığın üstüne çıkmayıp, tümüyle yoğurda yedirilmiş olacak. Soyulmuş hıyarlar bir yanda dururken diş sarımsaklar bir havanda dövülüp ezilerek sübye kıvamına getirilecek. En önemli nokta, tuzlanan hıyarların asla yan tarafından doğranmaması. Bir elde tutulan hıyar sürekli döndürülürken, öteki eldeki keskin bıçak hıyarın uç tarafına eğimli biçimde girerek çentikler açacak. Öyle ki sürekli döndürülen hıyarda oluşan incecik, uzunca yongalar yoğurdun içine kendiliğinden düşecek. Ayrıca kırmızıbiber, az karabiber harmanlanıp cacığın üzerine serpilecek. Bu nefis karışım sofraya getirilmeden önce üç saat süreyle buzdolabında bekletilecek. Ben denedim, bayıldım. Bu sıcak günlerde sizlere de öneririm. Afiyet olsun!