Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Kasım 2017, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Pazar SABAH  
YAZAR ARŞİVİ
AHMET ÖRS
Yapay aromalı yiyecekler çağı
- 3 Mayıs 2009 Pazar
"Izgara aroması da olur mu?" demeyin, bal gibi oluyor. Vanilyadan çileğe, tereyağından tarçına... Aklınıza gelen her türlü doğal tadın, artık bizi doğadan kopartan yapay aromaları da var.... devamı
Yemek kültürü kitaplarla yaşar
- 26 Nisan 2009 Pazar
Zaman zaman bu köşede yeme içme kültürümüze ilişkin son çıkan kitapları tanıtıyorum. Geçenlerde yayımlanan ve kitaplığımı zenginleştiren bu kitaplardan birkaçını yerim elverdiğince sizlerle paylaşmak istiyorum.... devamı
Yemekte kadın erkek farkı
- 19 Nisan 2009 Pazar
Almanya'da yapılan bir araştırma erkeklerin özellikle az pişirilmiş, kanlı etleri, acılı, baharatlı ve ağır yemekleri;... devamı
Paskalya sofrası yumurtasız olmaz
- 12 Nisan 2009 Pazar
Hıristiyan dünyası, Hz. İsa'nın göğe yükseldiği gün olarak kabul edilen Paskalya Bayramı'nı değişik ritüeller, şölenler ve yiyeceklerle kutluyor.... devamı
Viyana'da yediğim mükemmel schnitzel'in sırrı
- 5 Nisan 2009 Pazar
Viyana'da, St. Stephan katedralinin arkalarında küçücük bir lokantaya gittik. Buradaki olağanüstü schnitzel'in sırrı, mutlaka dinlendirilmiş dana etinden yapılması.... devamı
Ot yemeklerini neden bu kadar ihmal ettik?
- 29 Mart 2009 Pazar
Baharla birlikte boy veren ebegümeci, radika, yabani kuşkonmaz gibi sağlıklı ot ve yabani sebzeleri doğadan toplayanlar, birçoğumuzun bilmediği bu lezzetin tadına varıyor.... devamı
Küreselleşme yoğurdumuzu bozdu
- 22 Mart 2009 Pazar
Kazanç uğruna yurtdışından ithal edilen yoğurtlar geleneksel Türk yoğurdunun yerini almaya başlıyor. Böyle giderse geleneksel yoğurtlarımızın tadını bile unutacağız.... devamı
Mutfak dostu iki kent: Antep ile Halep
- 15 Mart 2009 Pazar
Osmanlı İmparatorluğu'nun dağılmasından sonra aralarına sınır çekilen iki komşu kentin yemeklerinin benzerlikleri Gaziantep-Halep Mutfak Kültürü ve Yemekleriadlı kitapta gözler önüne seriliyor.... devamı
Şifa niyetine yamyamlık
- 8 Mart 2009 Pazar
Tıp tarihçilerinin araştırmaları şoke edici gerçeklerle dolu. İnsan eti yiyerek iyileşme akımı, Avrupa'da 18. yüzyılın sonlarına kadar o kadar yaygın ki, kafası kesilenlerin kanları şifa niyetine kullanılıyor.... devamı
Münih karnavalı Dansa ve içkiye doyurdu
- 1 Mart 2009 Pazar
Katoliklerin 40 gün et yemedikleri geleneksel perhiz dönemleri öncesinde Münih'te 'fasching', yani bir tür karnaval düzenleniyor.... devamı
<<
1  2  3  4  ...
>>