kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ŞENGÜL BALIKSIRTI

Starlarla yaşamak...

M. Yücel Atış'ın 'Starlarla Yaşamak' adlı kitabını okuyorum. Çok eğlenceli... Atış, "Hayatın her alanında starlarla beraberiz. Kimi politikada, kimi iş dünyasında, kimi sahnede karşımıza çıkıyor. Köşe başındaki bakkalın çırağı, eve gelen temizlikçi veya bebeğiniz bir star gibi davranıyor" diyor. Ama bizim konumuz; gerçek starlar... Ve işte onlar:

* Starlar eskiseler de en iyi günlerindeki gibi davranırlar. (Bu gerçek starlar için geçerlidir. Gelip geçici starlar sık sık davranış ve değerlerini değiştirirler.)

* Starlar başka starlara konuk olursa rol çalabilirler. (İdeali konuk oldukları aktivitede onlara da yer açmaktır. Üstünlük savaşına girmek her iki tarafa da kaybettirir.)

* Starları sahiplenmek ve elde tutmak zordur. (Onlar sahiplenilmeyi ve el üstünde tutulmayı sever ama sizden daha iyi bunu yapanlar çıkarsa oraya gider. Tutmak isterseniz birden çok bedeli olduğunu unutmayın. Eğer 'bu bedele değer' diyorsanız onu iyi tanıyın. Bazen küçük şeyler bile onu bulunduğu ortama bağlamaya yeterli olabilir. Tanımak için çaba gösterin, zaman ayırın. Buna değer.)

* Starlar herkesle aynı kriterler ile başarılarının ölçülmesini istemez. (Kriter bulmakta zorlanırsanız o size söyler.)

* Starlar unutulmak istemez, iz bırakır. (Onlar için olabilecek en kötü şey unutulmaktır. Unutulmamak için çok şey yaparlar. Yaptıkları kendi alanlarıyla ilgili bile olmayabilir çoğu zaman. Kalıcı starlar iz bırakan farklı şeylere imza atarlar. Yıllar geçse bile iz bıraktıkları konular onları star olarak tutmaya yeter.)