kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Stanley Kubrick'le çalışmak çok isterdim'

Reklam filmleri ve sevilen dizi 'Avrupa Yakası'ndaki performansıyla dikkat çeken genç ve yetenekli oyuncu Sarp Apak bu yıl 'Plajda', 'Beyaz Melek' ve 'O... Çocukları' filmiyle adından başarıyla söz ettirdi. Genç oyuncu, Sinema dergisine mesleği üzerine samimi itiraflarda bulundu:

* En sevdiğiniz yönetmenler kimlerdir? Açıkçası, çocukluğumda Spielberg'ün ayrı bir yeri oldu. Yavuz Turgul, Fatih Akın, David Lynch ve Reha Erdem.

* En sevdiğiniz filmler? 'Er Ryan'ı Kurtarmak', 'Geleceğe Dönüş' ve 'Muhsin Bey' diyebilirim.

TUZ GÖLÜ HARİKAYDI
* En sevdiğiniz oyuncular? Denzel Washington, Şener Şen, Uğur Yücel ve Russell Crowe. Kadın oyunculardan da Michelle Pfeiffer ve Charlize Theron diyebilirim. Türkiye'den de özellikle Derya Alabora'yı tiyatro ve ekranda çok beğeniyorum.

* Çalışmak istediğiniz yönetmenler? Az önce saydıklarımın dışında İnan Temelkuran'la çalışmak isterim mesela. Nuri Bilge Ceylan'la tabii ki çalışmak isterim. Yaşasaydı başarılı yönetmen Stanley Kubrick ile çalışmak isterdim.

* İş gereği bulunduğunuz en acayip mekan neresiydi ve orada neler oldu? 'Organize İşler' zamanı, ekibin genç tayfası olarak çekimlerden önce gidip Galata Kulesi çevresi ve Tophane'deki bütün ara sokaklarda dolaşmıştık. Oranın harbi çocuklarından arkadaşlarımız olmuştu. Bize orada kimsenin pek bilmediği, Boğaz manzaralı çok güzel bir yer göstermişlerdi. 'Beyaz Melek' için gittiğimiz Tuz Gölü de, inanılmaz bir yerdi.

YÖNETMEN İŞİ SEVSİN

* Sizce son on yılın en önemli sinema olayı nedir? Daha öncesine gidersek Yılmaz Güney'in 'Yol'u Türkiye için çok önemlidir diyebilirdim. Son on yıl için, yabancı sinemada 'Matrix' devrimdi galiba.

* İdealinizdeki set ve yönetmen nasıl olmalı? İşini yapmayı çok seven birisiyim ve herkesin öyle olduğu bir sette de çok verimli çalışılabileceğine inanıyorum. Şimdiye kadar Murat Şeker ile 'Plajda'da, Murat Saraçoğlu'yla 'O... Çocukları'nda, Yılmaz Erdoğan ile 'Organize İşler'de çalıştım.
Haberin fotoğrafları