kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
YÜKSEL AYTUĞ

Spor programlarının karnesi

Ligin ilk haftası itibariyle ekranlara gelen spor programları arasında şöyle bir dolaşalım...

Santra
Yeni sunucu Fikret Engin, programın trafiğine kısa sürede hakim olmasını bildi. Ama biraz daha geri planda durması lâzım. Yeni yorumcu Cüneyt Tanman ise ilk hafta fazla "çekimser" kaldı. Programın tek eksiği, bir türlü "tempo" kazanamaması. atv Spor Müdürü Selçuk Manav'ın, Mirceau Lucescu ile yaptığı röportaj ise Avrupa'nın spor gündemini değiştirecek cinstendi.

Telegol
Kanaltürk'teki Telegol'de şike iddialarıyla ilgili olarak futboldan 1 yıl men edilen İstanbulsporlu Hakan Korkmaz kendisine alacaklarını ödememek için Başkan Ömer Sarıalioğlu'nun böyle bir iftiraya başvurduğunu söylerken, programın sonlarında gelişen telefon muhabbeti tam anlamıyla komediydi. Hakan kendisinin aklanması için takım arkadaşlarından Metin ve Alioum'um telefona bağlanmasını isterken yorumculardan Cem Papila "Benim cep telefonumdan arayalım ama telefon numaramı gizleyeyim" diyerek bombayı patlattı. Ardından Papila "Aaa aradığınız numara gizli çağrıları kabul etmiyor diyor" diyerek ekran başındakileri güldürdü. Serhat Ulueren ise "Hocam sen de numaranı göstersene yahu" diyerek olaya başka bir boyut kattı. Papila numarasını gizli olmaktan kurtardı. ancak Metin ve Alioum'a bir türlü ulaşılamadı. Rejideki hibrit sistemi dururken, neden cep telefonlarıyla arama yapıldığı ise anlaşılamadı. Beşiktaş yorumcusu Orhan Ertanhan ise "ilk gece" çekingenliğini bir türlü üzerinden atamamış göründü. Cem Papila da usta işi yorumları ve farklı bakış açısıyla gece boyunca tüm yorumculardan rol çaldı.

Futbol Merkezi
Kanal 1'de Mustafa Denizli ve Can Çobanoğlu'nun yorumculukları ve Cem Yılmaz'ın sunuculuğuyla ekrana gelen Futbol Merkezi'nde özellikle Mustafa Denizli'nin sürekli ekranda olması (Lig TV, Kanal 1 ayrıca Milliyet Gazetesi) kendisi için olumsuz bir durum oluşturabilir. Can Çobanoğlu da hep Denizli'yi destekler yorumlar ortaya koyarak programın temposunun düşmesine ve yorumların "koroya" dönüşmesine sebep oluyor.

Stadyum
TRT 1'deki Stadyum'da tüm maçların ekrana gelecek olması olumlu... Geçen sezondan bir başka fark da "Maçın Hatası" adlı bir köşe oluşturulması. Sunucu Erdoğan Arıkan'ın ilk reklam öncesi çok konuşturulması gereksiz. Oraya bir maç konularak program, futbolseverler açısından daha besleyici bir hale getirilebilir.

Ve Gool
tv8'in Ve Gool'ünde yöneticiliğini ve yorumlarını çok beğendiğim Göktuğ Sevinçli'nin Fenerbahçe konuşulurken bile konuyu döndürüp, dolaştırıp Beşiktaş'a getirmesi hoş olmuyor. Her programda sürekli "Burak Yılmaz ve İbrahim Akın'ı neden gönderdiniz?" demesi artık bıkkınlık verdi. Plağı değiştirmeli...

Futbolig
Star'daki Futbolig'de Ertem Şener'in, yorumcu Osman Tanburacı'ya neden "Hocam" dediğini doğrusu anlayamadım. Fenerbahçe'ye Real Betis'ten geri dönmesi gündemde olan Aurelio'nun menajeri Bayram Tutumlu ile yapılan telefon röportajı yerinde ve zamanındaydı. Ertem Şener'in Fenerbahçe yorumcusu Cem Pamiroğlu'nun sürekli sözünü kesmesi, Pamiroğlu'nun "Herhalde gündem yoğun olduğu için benim hep sözümü keseceksin" şeklindeki tatlı-sert sitemine sebep oldu.

Haydi Maça
Ümit Aktan'ın yaklaşık 12 yıldır farklı kanallarda ekranlara getirdiği Haydi Maça bu sezon Kanal T izleyicileriyle buluşuyor. Pazar günü programın galasına ben de katıldım. Kanalın mütevazı teknik olanaklarına rağmen 4 saatlik canlı yayını büyük bir ustalıkla götürdüler. Spor yorumcularıyla canlı bağlantılar, istatiki bilgiler ve tahminlerin yanı sıra Avrupa ligleri de dahil olmak üzere o sırada atılan her golün canlı yayında duyurulduğu program, özellikle İddaa'cıların baş tacı olmaya aday.