kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
YÜKSEL AYTUĞ

Şirinler imana geldi mi?

Alman Deutche Welle yayın grubu, "Şirinler" çizgi filminin Türkiye'deki bazı muhafazakar kanallarda "İslami usülde" yayınlandığını iddia edince, herkesin gözü belli kanallara çevrildi. Deutche Welle'nin iddiasına göre Şirin Baba cuma namazına gidiyor, "Allah rahatlık versin" gibi replikler kullanılıyor hatta Şirinler'in "lay lay lay lay" şeklindeki şarkısı, "La ilahe illalah, Allahüekber"e çevriliyordu. Konuyla ilgili derinlemesine bir arşiv taraması yaptım ancak "internet geyikleri" dışında elle tutulur bir veriye ulaşamadım. İslami usülde dublaj yapılan çizgi filmler hakkında internette "Vallahi gözlerimle gördüm" diyenlerden alınma izlenimler var. İşte o iddialar:

* ŞİRİNE: Selamın aleyküm Şirin Baba. ŞİRİN BABA: Aleyküm Selam Şirine...

* DON KİŞOT: Allah'ın adı ile çektiğim kılıcımla hepinizi alt edeceğim.

* Denizler Altında 20 Bin Fersah adlı çizgi filmde denizciler dev ahtapota "Lailaheillalah" diyerek saldırıyorlar.

* AYI YOGİ: Allah'ın izniyle şu çadırımızı şuraya kuralım!

* Temel Reis banyo yapar ve ardından çocuklara mesaj verir: "Temizlik imandandır!"

* RED KİT: Tövbe et Joe Dalton! JOE: Red Kit'ten nefret ediyorum, nefret. CENAZE LEVAZIMATÇISI: 3 arşııın, iki kulaaaç, 2 öşüüür!

* Kayalar altında kalan HE-MAN, yığının içinden çıkar çıkmaz: "Üfff Be, verilmiş sadakamız varmış!.."

* RED KİT: Hey barmen, bir limonata... BARMEN: Buyur beyim... RED KİT: Borcum ne kadar? BARMEN: 1 Dolar... RED KİT: Al, üstü kalsın! BARMEN: Allah bereket versin...

* HE-MAN kılıcını Titrek'e doğru uzatır ve onu Atılgan'a dönüştürmek üzere ağzından şu kelimeler dökülür: "Şu garip kuluna güç ihsan eyle Yarabbi!"

* JOE DALTON: "Öleceksin Red Kit!" RED KİT: "Zaten bir gün hepimiz Hakkın rahmetine kavuşmayacak mıyız?"

* Selam TV'de ŞİRİN BABA şirinleri bir meydanda toplayıp, mantarın üstünde yaptığı olağanüstü bir konuşmadan sonra: "Allah'a emanet olun Şirinlerim!.."

* Samanyolu TV'de KAHRAMAN DİNOZOR DENVER ve arkadaşları bir dizi tesadüf sonucu kendilerini televizyondan canlı yayınlanan bir yarışmada yarışmacı olarak bulurlar. SUNUCU: İlk soruyu soruyorum: İstanbul'u hangi padişah fethetmiştir? YARIŞMACILAR: Cevap veriyoruz,. Fatih Sultan Mehmet! SUNUCU: Evet, evet, bravo! Geldik ikinci sorumuza: Peygamberimiz Sallallahu Aleyhü Vesellem kaç yılında doğmuştur? YARIŞMACILAR: Eee, 571!.. SUNUCU: Eveeet, doğru, tebrikler!

* STV'deki bir filmde muz, ananasın evine gelir ve kapıyı tıklatarak içeriye bakar: "Haydi ananas, sabah namazını kıldıysan gidelim artık!.."