kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ricardo Martinez Paz'ın beğendikleri

09.08.2008
* Fotoğraflar açısından en beğendiğim yayın, Citizen K dergisi. Vanity Fair dergisinin çekimleri de oldukça başarılı.
* Dries Van Noten'in bütün tasarımlarına bayılıyorum. Çalıştığım tüm sanatçıları mutlaka ondan giydirmeye çalışıyorum. Çünkü sezonları değişse bile, öyle işler yapıyor ki, bugünkü koleksiyonunu üç yıl önceki tasarımlarıyla karıştırabiliyorum.
* Beraber çalışmayı en sevdiğim sanatçı, Charlotte Gainsbourg. Melek gibi bir insan. Nasıl alışveriş yaptığımı çok merak ediyordu. Geçenlerde onu alışverişe çıkardım.
* Stilini en beğendiğim kişi, kesinlikle Audrey Tautou.
* Günümüzdeki moda çekimlerini birbirine çok benzer buluyorum. Bu yüzden sanatçılarla çalışırken moda fotoğrafçılarını tercih etmiyorum.
* Yaz-kış beyaz veya krem rengi ayakkabı giyerim. Belki bir tane siyah ayakkabım olabilir. Ayrıca çorap da kullanmam. Kadınlar için Christian Louboutin, favorim.
* Erkek ayakkabılarının topukları yükseliyor. Bunu Sarkozy'de de görüyoruz. Ama bana sorarsanız, geçici bir heves bu.
* İstanbul'u çok ilham verici buldum. Burada bazı çalışmalar yapmak istiyorum. Başörtüsü konusu beni dini ya da politik açıdan değil, estetik olarak ilgilendiriyor. Bu yüzden başörtülerini ve hatta çarşafları da çok estetik buldum. Kadının örtünün altına saklanmış kimliğinin yansımaları, beni çok şaşırttı.