kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Keira Knightley, yeni filmi The Duchess'te göğüslerinin dijital tekniklerle büyütülmesine izin vermedi.

Yaşasın küçük göğüslü kadınlar!

YAPRAK ARAS ŞAHİNBAŞ
09.08.2008
Keira Knightley'nin küçük göğüslerini photoshop'la büyüttürmemesi, 'doğalcıları' çok sevindirdi. 'Küçük güzeldir' trendi baş gösterirken esas mutlu olması gerekenler, silikonların asıl mağduru olan erkekler!..
"Estetiğe karşıydı, silikon taktırdı", "Yeni çıkacak albümü öncesinde, silikon yaptırdı", "Silikon taktıran ünlü mankenin işleri açıldı", "Göğüslerini büyüttükten sonra daha yüksek ücret istedi"... İsimlerini yazmıyorum. Ama hepsi de sık sık magazin dünyasının ağzına sakız olan kişiler. İnsanların göz zevkine hitap ettikleri için, silikon taktırmaları doğal. Neticede paralarını bundan kazanıyorlar. Diğer yanda da bizler varız: 'Show business' içinde bulunmayan, dekoltesiyle ücreti doğru orantılı olmayan insanlar... Biz neden silikon taktırıyoruz peki? Kendimize güvenimiz bir-iki kupla yerine gelecekse, hiç gelmesin daha iyi! Muhtaç olduğumuz kudret illa büyük göğüslerde mi saklı? Veya belki de kocamıza, sevgilimize daha güzel görünmek istiyoruz. Sadece görünmekse sorun, bilemem. Ha bir sorun olduğu kesin! Ama 'sağlıklı' bir beraberliğiniz varsa, size hiç iyi haberlerim yok! Erkekler, silikonlu göğüslerden hiç hazzetmiyor. Hatta abartmıyorum, iğreniyorlar. Bunu gören değil, ancak silikonlu sevgilisi, karısı olan erkekler anlar. Fotoğraflarda güzel göründükleri şüphesiz ama silikonlara dokundukları anda, mekanik; cansız bir şeye 'değmiş' gibi hissediyorlar. Ünlü İngiliz gazeteci/yazar Tony Parsons, GQ dergisinin bu ayki sayısında silikonları yerden yere vuruyor. 'Morgdan kaçırılmış gibi' yorumunu yaptığı 'sahte göğüsleri', 'kadın sünnetine' benzetiyor! 'Sahte' göğüslerine dokunduğu anda sevgilisinden soğuyan arkadaşını anlattıktan sonra da resmen haykırıyor: "Neden kadınlar bu ameliyatları protesto etmiyor? Neden dergiler 'şişirilmiş' kadınların fotoğraflarını yayınlamaktan vazgeçmiyor? Sahte göğüslerin korkunçluğunu sadece heteroseksüel erkekler anladığı için mi?" Gazete ve televizyonlarda ne kadar çok 'sahte göğüs' görürsek, bunu o kadar normalize ettiğimiz doğru. Sonra da gidip fakir-zengin demeden bu işe tonlarca para döküyoruz. 2007 yılında sadece ABD'de 400 bin kadın göğüs büyütme operasyonu geçirmiş!

DOĞALCILAR BAYRAM ETTİ

Ama bu gidişata baş kaldıran bir trend de, yavaş yavaş baş gösteriyor. Hem de 'magazin cephesinden'! Oyuncu Keira Knightley, daha önceden Chanel ilanları ve King Arthur filmleri için dijital tekniklerle büyütülen göğüslerine, yeni filmi The Duchess'te 'dokunulmasına' izin vermedi. Bunun üzerine de, özellikle 'doğalcılar' arasında bayram havası esmeye başladı. Knightley'nin bu hareketinin, halk üzerinde etkisi olan diğer ünlülere ve medyaya da örnek olması ümit ediliyor. Küçük göğüsleri yücelten sitelerin sayısında artış var. Knightley, forumlarda yere göğe sığdırılamıyor. Üzerlerinde 'Küçük göğüsleri seviyorum', 'Düz, harikadır', 'Küçük ama mükemmel' yazılı eşyalar da satışa çıkmış bile. 'Büyük göğüsler out' diyor Japon gazetelerinde. Aslında, Amerika'daki estetik operasyonlarda da, geçen yıla oranla bir azalma var. Ama bunun nedeni 'Silikon taktırdı, 24 saat sonra öldü' gibi haberler mi, doğallığa dönüş mü, yoksa ekonomik kriz mi, henüz tam belli değil. www.trendometre.com
Haberin fotoğrafları