kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Stiletto giyme egzersizleri

09.08.2008
İLİŞKİLİ HABERLER
Stiletto giyme egzersizleri
Stiletto giyildiğinde, vücut ağırlığındaki baskının ayaklara aktarılması uzun süreli kullanımlarda vücuda hasar verebiliyor.

* Ayak parmaklarının stiletto topuk giyerken sürekli kırık durmasından doğabilecek ayak tırnağı ağrıları canınızı sıkabilir.

* Stiletto topukların ayak topuğuna her adımda uyguladığı şiddetle dizlerde ağrılar oluşabilir.

* Stiletto giyerken vücudun denge noktası değiştiği için, dengeyi ayarlamak için omurganın daha kıvrımlı bir 'S' şeklini alması neticesinde doğabilecek sırt ve bel ağrılarıyla karşılaşabilirsiniz. Bütün bunları önlemek için stiletto giyme egzersizleri yapabilirsiniz.

* Alacağınız stilettodaki topuk dengesine ve topuğun yerine dikkat etmelisiniz: Topuğun doğru yerde olup olmadığını anlamak için ayakkabının üzerinde birkaç dakika durmanız yeterli olacaktır. Eğer ayakkabıyı bir an önce ayağınızdan çıkarıp atmak istiyorsanız demek ki doğru ayakkabı değil, kesinlikle almayın!

* Stilettoya alışık birisi değilseniz, giymeden önce ayak parmaklarınız üzerinde 20 saniye yukarıya yükselin ve bu egzersizi 10 defa tekrarlayın. Eğer egzersizleri dengenizi bozmadan yapabiliyorsanız, stiletto giymeye hazırsınız demektir.

* Topuk boyuna da alışmak için, birkaç ansiklopediyi üst üste yere koyun ve üzerine çıkarak parmak ucunda yükselin. Tekrar bir ansiklopedi ekleyin ve tekrar yükselin. Eğer dengenizi kaybetmiyorsanız sezonun 15 cm'lik stilettoları size göre demektir!