kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Batman-Petrolkentli çocuklarla masa tenisi oynayan megastar Tarkan, miniklerin tanışma ricasını geri çevirmeyerek yıldızlığını ispat etti.

Petrolkent İMKB İlköğretim Okulu'nun içinde ve dışındaki çocuklarla 'kısa bir rüya'

İLİŞKİLİ HABERLER
Petrolkent İMKB İlköğretim Okulu'nun içinde ve dışındaki çocuklarla 'kısa bir rüya'
Batman Petrolkent'te yaşayan çocuklar, işsiz babaların çocukları. O yüzden okul döneminde sabah saatlerinde ayakkabı boyayıp, öğlen saatlerinde okula giden çocuklar, ailelerinin velinimeti. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın (İMKB) Batman'a yaptığı dört okuldan biri de Petrolkent mahallesinde. İMKB İlköğretim Okulu bir yandan rutin eğitim faaliyetlerini sürdürürken, bir yandan Çok Amaçlı Toplum Merkezleri'nde (ÇATOM) kadınlara yönelik eğitim hizmetlerini diğer yandan da Frito Lay'in üç yıl önce açtığı okuma odalarıyla mahalle halkını sosyalleştirmeye çalışıyor. Doritos'un üst markası Frito Lay 2003 yılından itibaren Nusaybin, Adıyaman, Gölbaşı, Ömerli ve Silvan'da yedi okuma odasını hayata geçirdi. Bu odalarda çocukların ders çalışabilecekleri, sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetlerden yararlanabilecekleri ortamlar yaratıldı. Çocukların kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek ve ailelerin bilinçlendirilmesini sağlamak için oluşturulan Batman'daki okuma odasını 8 Ağustos Cuma günü bir 'megastar' ziyaret etti. Diyarbakır konserinden sonra, ertesi gün Batman'a geçen Tarkan, gri minibüsünden korumaları

eşliğinde indiğinde bütün önlemlere rağmen etrafını saran Petrolkent'in 'asi çocukları', istenirse her hayalin gerçekleşebileceğini düşünerek dokundular ona, sorular sordular, kendilerine gülümseyerek yanıt veren, onları ilgiyle dinleyen bu genç adamın 'gerçek' olup olmadığını anlayamadılar. Etrafını çeviren gazeteci ordusunu umursamadan başlarını okşadığı çocuklarla yürüdü 'kurtarılmış mahalle'nin ortasında bir kale gibi kurulan okulun merdivenlerine. İçeride onu bekleyen çocuklar Tarkan şarkıları eşliğinde uslu uslu onu sınıflarda beklerken, Petrolkent'in sokaklarını ev belleyen çocuklar içeri alınmasalar da, başlarını okşayan o eli belli ki hiç unutmayacaklardı. Onların arasından bir rüya gibi süzülerek içeri giren megastar Tarkan, içerideki 'güzel' çocuklarla fotoğraf çektirip, masa tenisi oynarken, mahallenin asileri, sıralarını bekleyecek kadar da onurluydular... Kısacası güzel bir rüya gibi geçti Tarkan Batman'dan ve bütün rüyalar gibi, kısa sürdü.
Haberin fotoğrafları