kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

AK Parti 7'nci yaşını sessiz sedasız kutlayacak

Ergun AKSOY/ANKARA
AK Parti, 14 Ağustos'taki 7. kuruluş yıldönümünü sessiz sedasız kutlamaya karar verdi. Parti büyük kutlamayı 2011'de 10. yılını doldurunca yapmayı hedefliyor..
AK Parti, hakkında açılan ve 4.5 ay süren kapatma davası nedeniyle 7. yaş kutlamalarını sadece resmi internet sitesinde duyuruyla gerçekleştirecek. AK Parti, büyük kutlamayı 2011 yılında 10. yılda yapacak. Hakkında açılan kapatma davasına endekslesen AK Parti yönetimi, 14 Ağustos'taki 7. yaşının sessiz sedasız kutlayacak. Başbakan Erdoğan, 81 ilde billboardlar için hazırlanan afişlere olur vermedi. AK Parti yönetimi, kutlamaların 5. ve 10 yıllarda yapılamasını kararlaştırdı.

BİR KEZ KUTLADI
AK Parti yönetimi önceki yıllarda bilboardlarla kuruluş yıldönümlerini kutluyorlardı. Başbakan Erdoğan, kuruluş yıldönümünde İstanbul'da İran Cumhurbaşkanı Ahmedinacad ile bir araya gelecek. AK Parti yönetimi büyük kutlamayı 2011 yılına denk gelen 10. yılında gerçekleştirecek. Daha sonraki kutlama ise beş sonra yapılacak. AK Parti bugüne kadar sadece bir kez yaş günü kutlaması yaptı ve Bilkent Odeon'da yapılan şölenle kutladı. Şölende Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yakın arkadaşı sanatçı Adnan Şenses de konser vermişti. Daha sonraki yıllarda kutlamalar düşük yoğunluklu tutulmuştu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti'ye Bilkent'te yapılan 2. yıl şöleni sırasında katılmıştı. Gökçek'in yanı sıra ANAP'tan istifa eden Hakkâri Milletvekili Mustafa Zeydan ile CHP'den ayrılan Batman Milletvekili Nezir Nasıroğlu da AK Parti saflarında yerlerini almışlardı.