kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Dr. Muzaffer Kuşhan:

Harika bir yemek mi, süper bir seks mi?

ESRA TÜZÜN
24.02.2008
Yemek mi, seks mi? Bir saatiniz var, sevgilinizle hangisini yapmayı tercih edersiniz? Bu konuyu ünlü zayıflama doktoru Muzaffer Kuşhan ve Aile Sağlığı Araştırma Eğitim Derneği Psikoloğu Meliha Yarayay tartıştı..
Dr. Muzaffer Kuşhan:
Seks yapmadan yaşanabilir ama yemek yemeden yaşanamaz. İnsanlar yemek yiyerek, seksten aldıkları zevki alabiliyorlar.

Mükemmel bir yemek mi, yoksa unutulmaz bir seks mi çiftler için daha önemli?
Bütün insanlar yaşamak için yemek zorundadır, ama yaşamak için seks yapma mecburiyeti yoktur. Yemek kadar önemli bir şey yoktur. İnsan sekssiz de aşksız da yaşayabilir ama yemeksiz yaşayamaz. Yemek her zaman insan hayatında bir numaradadır.

Sizce kadınlar 'özel gün' deyince romantik bir yemeği mi, yoksa seksi mi hayal eder?
Romantik bir gün ve 'kadın' denince, güzel bir sofra hayali klasiktir. Üstelik beş, 10 yıllık ilişkilerden bahsediyorsak seks artık bir alışkanlık halini almıştır, romantik bir yemeğin etkisi ise garantilidir. Zaten kadınlar duygusaldır, direkt seks hayali kurmaz.

Erkekler için yemek, seksin verdiği hazzı verir mi?
Mutluluk hormonu seretonindir. Tatmin edici bir seksten sonra da, güzel bir yemekten sonra da artar. Zevk duygusu yemekle harekete geçebilir. Bu durumda özellikle obezlerde yemek, seksin verdiği hazzı insana hissettirebilir.

Gerçekten aşkın yolu mutfaktan geçer mi?
Bir doğruluk payı var. Partnerinizin ilgisi sizi mutlu eder. İlginin kendisi bir aşktır. İnsanoğlunun da bir numaralı ihtiyacı yemekse, en hassas noktasına karşılık veriyorsunuz. Tabii ki aşkın yolu mutfaktan geçer diyebiliriz.

Kilo, seks gücünü azaltır mı?
Azaltır. Kilo veren kadınların cinsel dürtüleri büyük ölçüde artıyor. Kilo alan erkeklerin de cinsel gücü azalıyor. Vücutlarında biriken yağ dokularının içinde kadınlık hormonu üretilir. Kilolu erkeklerin göğüsleri olur. Erkeklik hormonları azaldığı için, onlar seks yerine yemeği koyarlar.

Afrodizyakların seks gücünü artırma etkisi var mı, yoksa bu bir mit mi?
Afrodizyakların büyük çoğunluğu para tuzağıdır. En fazla psikolojik etkileri olabilir. Gerçekten afrodizyak ihtiyacı doğduysa, cinsel gücü artırmak için bir şeyler gerekiyorsa, benim tavsiyem eczanede satılan ve bilimsel olarak gücü kanıtlanmış ilaçlara yönelmektir.
Psikolog Meliha Karayay:
Yemek yemek gibi seks de insanın doğal ihtiyaçlarındandır. Dünyanın en güzel yemeği bile seksten fazla haz vermez.

Mükemmel bir yemek mi, yoksa unutulmaz bir seks mi çiftler için daha önemli?
Hepimizin ortak temel ihtiyaçları var. Yemek, su, nefes almak gibi cinsellik de bu temel ihtiyaçlar arasındadır. Yemek nasıl hayatımızın temelleri arasındaysa cinsellik de aynı öneme sahiptir. Cinsellikten alacağımız zevk bütün yaşamımızı etkiler.

Sizce kadınlar 'özel gün' deyince romantik bir yemeği mi, yoksa seksi mi hayal eder?
Eski literatüre baktığımızda kadınlar romantizmle eş değer olarak görülüyordu. Dolayısıyla onlara kalıplaştırılmış istekler yükleniyordu. Kadın, romantizm denince mutlaka bir yemek masası hayal etmek zorunda değildir. Bazen o masa yalnızca kılıf görevi görür. Bunun altındaki dürtüsel istek sekstir.

Erkekler için yemek, seksin verdiği hazzı verir mi?
Yemek, seksin verdiği zevki vermez. Cinselliğin yeri ve keyfi çok farklıdır, ikisi de ayrı kompartımanlardadır. Bazı yemekler cinsel iştahı artırabilir ama hiçbir yemek seksin verdiği zevki vermez.

Gerçekten aşkın yolu mutfaktan geçer mi?
Kendimizi şartlandırıyoruz. Kalıpların dışına çıkmak lazım, eşine değer veren kadın mutlaka mutfakta harikalar yaratmak zorunda değildir. Buradaki alt yazı 'özen göstermektir', bunu okumak lazım. Kendinizi mutfak kalıbının içinde zorlamayın.

Kilo, seks gücünü azaltır mı?
Mutlaka azaltır. Bazı piknik tiplerin seks gücüne bakıp 'azaltmaz' yanılgısına düşmemek gerek. Erkeklerde bel çevresi genişliği ile ereksiyon gücü ters orantılıdır. Bel kalınlaştıkca seks gücü azalır. Kadın için de bu geçerli, zaten kadının serbestçe yemek yemesi bir tek hamilelik döneminde doğal karşılanır.

Afrodizyakların seks gücünü artırma etkisi var mı, yoksa bu bir mit mi?
Seks kokusu olarak bilinen feromonları Türkiye'ye ilk getirenlerdenim. Bir kısım hastada bunları denedim etki etmedi ama kişilerin kendi içlerindeki baskıyı azalttı. Bunlar tartışmalı şeyler ama afrodizyaklar, istiridye gibi yiyecekler çinkodur. Çinko, C vitamini ile alındığında ereksiyonu hızlandırır. Cinsel gücü artırır. Afrodizyak tablet olarak da alınabilir.
Haberin fotoğrafları