kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kadınlar ne diyor?

Melis Alphan (Gazeteci)
Erkek gücünü ispat edecek ya...
"Birine hoşluk olsun diye bir yemek ısmarlamak başka, sadece kadın olduğu için ona hesabı ödettirmemek başka. Ne bileyim, bir gün erkek ısmarlar, ertesi gün kadın ısmarlar. Ki bence ideali bu. Bizimki gibi gelenekçi toplumlarda erkek her alanda erkek olduğunu, güçlü olduğunu hissetmeli, bunu da genelde kadınlar üzerinden yapıyor ya, bu durumda da erkeğin hesap ödemesi son derece doğal karşılanıyor. Güçlü olan o, sen değilsin. Para onda, paranın kontrolü onda, sanki sende yok... Tüm erkekleri de suçlamamak lazım aslında. Hesabının ödenmesini bekleyen kadınların sayısı da az değil. Bu kadınlar da bu tür erkekler üzerinden kadınlıklarını hissetmeye alışmış. Aksini kabalık veya cimrilik olarak görüyorlar. Alan memnun, veren memnun. Bu çağda kadınlar erkekleri yemeğe davet edebiliyorsa, bu konuyu hâlâ neden tartışıyoruz anlamak zor. Ha pardon, ödeten kadınlar yemek davetini de erkekten bekleyen kadınlar oluyor değil mi? Tabii..."

Mine Kalpakçıoğlu (Reklamcı)
Türk erkekleri ego yapıyor
"Ben kadın-erkek arkadaş grubuyla çıktığımda Alman usulü yapmayı tercih ediyorum. Ama erkek arkadaşı söz konusu olduğunda iş değişiyor. Çünkü Türk erkekleri ego yapıyorlar. Hatta bu durum had safhada; kredi kartınızı çıkarmanıza izin vermiyorlar, konuşturmuyorlar bile. Sürekli sevgilimin ödemesinden rahatsız olurum."

Şenay Düdek (Gazeteci)
Sevgiliyse iş değişir

"Türkiye'de erkekler kendilerini maço görüyorlar ve genelde hesapları kendileri ödemek istiyorlar. Ama bir arkadaş grubuyla çıkıldığında, masadaki erkekler hesabı ödeyecek diye bir şey yok. Almanya'daki gibi hesap paylaşılmalı. Ama erkek, sevgilisi ya da eşiyle çıkıyorsa iş değişir. Bu durumda erkeğin ödemesi gerekir."

Tülin Şahin (Model)
Erkeğin ödemesi gerekmez

"Avrupa'da doğup büyümüş birisi olarak hesabı erkeğin ödemesi taraftarı değilim. Türk erkekleri biraz da hava olsun diye hep kendileri ödemek istiyorlar. Bence işi gücü olan bir kadın hesaba katkıda bulunmalı. Ödeten erkek de bana itici gelmez. Tabii davet eden kişi de önemli. Evliyken de hayat ortak olmalı."
Haberin fotoğrafları