kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Baykal Bursa'da Karagöz gösterisi izledi.

"Kışlalı'nın ruhuna saygı"

Şenol ATEŞ / BURSA
Baykal, Ergenekon ile Mumcu ve Kışlalı cinayetleri arasında ilişki kurulmasına kızdı..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yerel seçim hazırlıkları çerçevesinde sürdürdüğü gezilerine Bursa'daki açılışlarla devam etti. Abdüllatif Şener'in yeni bir parti için çalışmasını "Merkez sağda yeni bir oluşuma ihtiyaç var" diye değerlendiren Baykal, Ergenekon iddianamesindeki, Uğur Mumcu ve Ahmet Taner Kışlalı'nın Ergenekon tarafından öldürüldüğü iddiasına tepki gösterdi. Baykal, "Mumcu'nun paramparça olmuş kemiklerine, Kışlalı'nın ruhuna saygı gösterin" dedi. Baykal, şöyle dedi:

* AKP kapatma davası sonrasında 'kıyamet kopacak' gibi dramatik ifadelere gerek yok. Bunalımları geleneklerimiz ve demokrasi içinde aşarız.

* (Abdüllatif Şener'in çalışmaları) Kendisi ciddi, sorumlu bir insan. Hayırlı olsun. Merkez sağda anayasa ile uyumlu, cumhuriyetin temel ilkeleriyle barışık bir yapılanmaya ihtiyaç var. Bu yapılanmayı ya AKP kendi içinde başarabilir, ya da yeni yapılanmalarla olur. Bugün Türkiye'de anayasa ve rejimle sürekli çatışmayı göze alan bir siyasi yapı var. Bu değişmeli.

* (Ergenekon) Siyasi çerçevesi ağır basıyor. Sorumlu bir anlayışla ele alınmalı. Uğur Mumcu'yu, Ahmet Taner Kışlalı'yı Ergenekoncular öldürmüş. 600 yıl öteden kanıt getirilecek. Mumcu'nun paramparça olmuş kemiklerine, Kışlalı'nın ruhuna saygı gösterin.

* Atatürkçüleri sindiriyorlar. Türkiye'de dava mahkeme salonlarında değil, gazete manşetlerinde yapılıyor.