kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Veli Küçük

Kürt sorunu için 'Panzehir'li çözüm

Abdurrahman ŞİMŞEK
Veli Küçük'ün evinde ele geçirilen ve iddianamede yer alan 'Panzehir' isimli belgeye göre Ergenekoncular; PKK ve Barzani ile Güney, Perinçek ve Küçük gibi isimler sayesinde ilişki kurmuş..
Ergenekon iddianamesinin mahkemeye sunulmasının ardından içeriğine ilişkin bilgiler netleşmeye başladı. SABAH, iddianamedeki emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün evinde ele geçirilen 'Panzehir' adlı belgeyi ve Küçük'ün eylemlerine delil olan Tuncay Güney'in fotoğraflarını ele geçirdi. İddianameye yer alan 'Panzehir' adlı belgeye göre, "Kürt ayrılıkçı hareketini emperyalist devletlerin oyunu olarak" değerlendiren Ergenekoncular, bu duruma engel olmak için halen haham ve siyasi sığınmacı olarak Kanada'da yaşamını sürdüren Tuncay Güney başta olmak üzere İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ile Ferit İlsever ve Yalçın Küçük gibi isimlerin hem PKK hem de Barzani ile temas kurmasını sağlamaya çalışmış. Tuncay Güney'in Barzani, Talabani ve Hizbullah lideri Nasrallah ile yaptığı temasların, Perinçek ve Küçük'ün de Bekaa'da PKK ve Öcalan ile yaptığı görüşmelerin fotoğrafları da bu ilişkilerin delili olarak iddianamede yer alıyor.

İŞTE PANZEHİR BELGESİ
Ergenekon savcılarının ilk kez Tuncay Güney'e ait arşivde gördükleri 'Panzehir' adlı belge, emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün evinde de bulundu. "Etnik /Bölücü Operasyonların Tasfiyesi Kürt Hareketi ve Türk-Kürt Kardeşliği İstanbul/1 Mayıs 2000" başlıklı 15 sayfalık belgenin "Amaç ve Kapsam" başlıklı bölümünde 'Panzehir' belgesinin, "Türk-Kürt kardeşliğinin sağlam ve realist temeller üzerinde yeniden kurulabilmesi ile etnik/bölücü uluslararası operasyon programlarının tasfiyesine olanak sağlaması" amacıyla yazıldığı belirtiliyor. "Her etnik grup, her mezhep ve inanç grubu Türkiye Cumhuriyeti devleti için sorundur" denilen belgede "İnsanların olduğu her yerde sorunları da olacaktır. Bu kaçınılmaz ve doğaldır. Tıpkı mikrop kapan bir yaranın iyileşmeyip büyüyüp derinleşeceği gerçeği gibi" ibareleri yer alıyor.

CHP DE HEDEFTE
"Türkiye'nin parçala ve böl taktiği ile paramparça edilmesinin amaçlanması ile saldırıya geçen emperyalist güç odaklarının, sivil toplum örgütlerini çeşitli dönemlerde provokasyon merkezlerine dönüştürdüğü" ifade edilen belgede şu görüşlere yer veriliyor: "Süreç içerisinde demokratik sivil toplum örgütleri, dernek, vakıf, sendikalar emperyalizmin Türkiye içindeki istihbarat, provokasyon ve terör bürolarına dönüştürülmüştür. Bir örnek vermek gerekirse 1991 yılında Erdal İnönü başkanlığındaki SHPHEP ittifakı ile 2000 yılına ulaşıldığında CHP'nin 'Demokratik Cumhuriyet' programı (Satır aralarında gizlenmek istenen 2. Cumhuriyet programıdır) ve CHP-PKK ittifakının aynı şeyler olduğu ve Washington merkezli argüman üretimler olduğu kendiliğinden ortaya çıkar."
Haberin fotoğrafları