kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "Ecevit hükümetine yapılanları kimse unutmamalı" dedi.

"Emekli generaller Ecevit'e 'Çekil' diye baskı yaptı"

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Bülent Ecevit'in başbakanlığı sırasında "Bazı emekli generallerin çekilmesi için baskı değil ama temennide bulunduğunu" söyledi. Sezer, 'Birilerinin' Ecevit'e genel başkanlık için isim önerdiklerini de söyledi. Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) hizmet binasının açılış törenine katılan Sezer, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sezer, eski DSP Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit'e iktidarının son zamanlarında "çekil baskıları'' yapıldığına ilişkin iddiaların sorulması üzerine şunları söyledi: "O dönemde birçok kesim tarafından rahmetli Ecevit'e çekil baskılarının yapıldığı çok açık. Bunu Sayın Fikret Bila, Sivil Darbe Girişimleri' diye kitaplaştırdı. Orada da belgeleriyle görmek mümkün.''

'UNUTULMASIN'
Sezer, "Ecevit'e de darbe yapılacaktı" iddiaların doğru olup olmadığı sorusunu ise şöyle yanıtladı: "Şimdi o iddianın ne olduğunu bilmiyoruz. Ama çok yoğun bir çekil baskısını herhalde hepimiz yaşadık gördük, biliyoruz. Ecevit hükümetine, yapılanları kimsenin unutmaması gerekir.

'İSİM ÖNERDİLER'
Sezer, "Ecevit'e darbe yapıldığını gösteren bir sürü olay var. DSP bölünerek, DSP'ye darbe yapılarak Türkiye bugüne getirildi. Bu organizasyonun içinde bazı emekli generallerin olduğunu da biliyoruz. Rahmetli Ecevit, genel başkanlıktan ayrılmadan önce birilerinin gelip isim önerdiklerini bana söylemişti" dedi. Sezer'in "Merhum Ecevit'e 'Çekil' telkini geldi" yönündeki açıklaması üzerine Rahşan Ecevit'le görüşen milletvekilleri 2001 yılındaki olayları sordu. Ecevit'in "O tarihlerde geniş bir çevreden çekilmesi yönündre mesajlar baskılar geliyordu. İsimleri hatırlamıyorum"dediği aktarıldı.
Haberin fotoğrafları