kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

2. Uşağum, hamsi koyduk bu tavaya, paşladu kızarmaya

ODTÜ Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nden Gülsüm Esin Işık ve Teksin Açıkgöz'ün imzalarını taşıyan, yarışmanın aynı dalında ikinciliği elde eden 'Hamsi tava' formu, işlevi ve desenleriyle eşzamanlı düşünülerek tasarlanmış. Tasarımcılara göre hamsi kızartmanın en temel zorluğu, küçük ve çok sayıda olan balıkların maşa gibi bir çevirme gereci ile çevrilmesi ve bu sırada dizilimlerinin bozulması. Bu tasarım, çevrildiğinde balıkların eşit olarak pişmesine olanak tanıyor. Sıvama yöntemiyle üretilen, cam muhafazalı hamsi tava, yağ sıçramalarına da bire bir.
Haberin fotoğrafları