kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tanıklar anlatıyor

* Mertcan Semerci (Gazeteport muhabiri): Kuzenim için ABD Konsolosluğu'na gittik. Konsolosluk girişinin karşısındaki kafede 2 cılız silah sesi duydum. Güvenlik kulübesinin önünde kendisine sessizce yaklaşan kızıl sakallı ve yelekli terörist tarafından vurulmuş bir görevli vardı. Saldırganlardan biri görevlinin silahını alarak tekrar sırtına ateş ettiğini gördüm. Çok soğukkanlılıkla ateş etti. Kısa süre içinde iki saldırgan güvenlik görevlilerince vuruldu.



* Erol Karakaya: 3 kişi polis kulübesini sarıp ateş etmeye başladı. Bu sırada konsolosluk tarafından da saldırganlara ateş edildi. İkisi vurulup yere düştü. Bu sırada diğer saldırgan yere eğildi. Bu sırada kulübedeki yaralı polislerden biri çıkarak saldırganı kafasından vurdu. Arabada bulunan 4'üncü kişi de kaçarken bu yaralı polise ateş etti.

SİLAH DOLDURDULAR
* İsmini vermeyen bir tanık:
Arkadaşla otururken aracın yavaşlaması ve içindekilerin montlu olması dikkatimi çekti. İçindekiler kirli sakallıydı. Montlarının altına silahlarını gizlediklerini, tabancalarına mermi doldurduklarını gördüm. Polis olabileceğini düşündüm. Oradan biraz uzaklaşınca silah sesleri duydum.