kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ne şort ne pantolon olan, kanvas kumaştan kapriler erkeklere yakışmıyor.

Yaz hata kabul etmez!

Esra ÇORUH
Beyaz bir çorap ya da kısa pantolon detay gibi görünse de, giyen erkek hakkında çok şey anlatır. Üstelik, kadınlar kıyafet konusunda çok acımasız olabilir. Yaz hatalarını önlemek için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var..
1- Yaz günleri çok sıcak geçiyor. Ben de, dizinden yırtılan bir jean pantolonumu kesip şort yapmak istiyorum. Sizce, kot şort giyilebilir mi, yoksa artık demode mi oldu? Önerilerinizi bekliyorum. (Fikret K. - Adana)
- Jean pantolon, hem kadınların hem de erkeklerin gardırobunun en önemli parçası. Ama maalesef erkekler için jean şort modası diye bir şey hiç olmadı. Hem stilsiz hem de çirkin gösteren bu şort modasını sakın uygulamaya kalkmayın. Neyle tamamlarsanız tamamlayın, jean şortun hiçbir affedilir tarafı yok, bunu kabul edin ve pantolonunuzu kesmekten vazgeçin. Sıcak yaz günleri için en uygun ve rahat kıyafetin kargo şortlar olduğunu da bir kez daha hatırlatalım. Jean şortta ısrar etmek yerine, bu yaz moda olan pamuklu kanvas kumaştan kargo şortlarla harika bir yaz geçirebilirsiniz.

2- Size sorum spor kıyafetleriyle ilgili olacak. Bisiklete bindiğim zaman bisiklet şortu ve atlet giyiyorum. Acaba bu tür kıyafetlerde de moda var mı? (Serdar M. - İstanbul)
Size tavsiyemiz, bisikletçi taytlarını ne spor yaparken ne de normal hayatınızda kesinlikle giymeyin. Ne kadar spor tutkunu olursanız olun, bu şortlarla görünmek pek de hoş değil! Çünkü bu modeller çok itici görünüyor. Aynı şey, askılı atletler için de geçerli! Kasları daha da iyi gösteren dapdar, vücudu saran atlet tişörtlerden de tüm erkekler uzak durmalı... Sakın yazın güneşine aldanıp sokağa bunlarla çıkmayın! Normal spor şortu ve yarım kollu tişörtlerle hem sporunuzu yapın hem de yazın keyfini çıkarın.

3- Kısa pantolon modası erkekler için var mı? Bu tür pantolonların yaz için uygun olduğunu düşünüyorum, siz ne dersiniz? (Eren S. - İzmir)
Evet, pantolon boyları kısaldı ama kapri, yani ne pantolon ne de şort olan, dizle bilek arasındaki pantolonlardan uzak durmanızı tavsiye ediyorum. Kişisel olarak kadınlara da çok yakıştığını düşünmüyorum. Tabii ki dar kesimli ve bilekte bitenlerin yüksek topuklularla giyilmesine bir itirazım yok... Ama ne şort ne de pantolon olan, bol kanvas kumaştan kapri pantolonlar maalesef erkeklere yakışmıyor. Hatta yakışıklı Ashton Kutcher'ın kapriyle çekilmiş fotoğrafını gördükten sonra bu konuda daha da emin olduk! Eğer pantolon dışında farklı bir şey giymek istiyorsanız, kargo şortlardan şaşmayın. Hatta bu şortların uzun bermuda görünümünde olanları da erkeklere çok yakışıyor, bizden söylemesi.

4- Esra Hanım, parmak arası terlik tartışmaları yapılıyor. Sizce yaz günlerinde erkekler ne giymeli? Parmak arası yerine sandalet giyebilir miyiz mesela? (Oben S. - Antalya)
- Parmak arası terlik tartışılıyor tartışmasına ama ayağı bakımlı olan erkeklerde de güzel durduğunu kabul etmek gerekir. Eğer ayaklarınıza bakan biriyseniz, parmak arası terlikten şaşmayın. Ama sandaletler konusunda maalesef kadınlar daha acımasız, bunu söylemek lazım. Sandaletle çorap giyen bir erkeği görmek kadar kötü bir manzara yok, bu tartışılamaz bir hata! Eğer 'üşütürüm' düşüncesiyle çorap giyiyorsanız, o zaman sandalet hevesinden vazgeçin. Bu ikiliye tabii ki "Hayır," diyoruz ama eğer hem trendy görünmek istiyor hem de yaza uygun bir şey arıyorsanız lütfen sandaletleri yine de deniz kenarına saklayın. Ama ayaklarınıza güveniyorsanız parmak arası terlikle çok hoş görünebilirsiniz. Ancak hâlâ Crocs'lara da hayır diyoruz!
Haberin fotoğrafları