kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tendürek'te çatışma: 1 asker yaralı

Yeni Haber
Terör örgütü PKK üyeleri ile güvenlik güçleri arasında Tendürek Dağı kırsalında çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 2 terörist öldürüldü, 1 asker yaralandı.

Güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK üyelerine yönelik olarak Ağrı ve Van arasındaki Tendürek Dağı kırsalında başlattığı operasyonlar devam ediyor.

Operasyonlar kapsamında devriye görevini sürdüren Jandarma Komutanlığı ekipleri, Tendürek Dağı kırsalında terör örgütü PKK üyeleriyle sıcak temasa girdi.

Teröristlerin güvenlik güçlerinin uyarısına ateşle karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, ismi açıklanmayan 1 jandarma üsteğmen yaralandı, ilk belirlemelere göre 2 terörist ölü ele geçirildi. Ağrı Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı üsteğmenin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

YARALI ASKERE VALİ VE BÖLGE KOMUTANINDAN ZİYARET

Ağrı Valisi Mehmet Çetin, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halil Helvacıoğlu ve 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Akdoğan, yaralı üsteğmeni tedavi gördüğü devlet hastanesinde ziyaret etti.

Yaralı üsteğmene ''geçmiş olsun'' dileğinde bulunan ve sağlık durumuyla ilgili olarak İl Sağlık Müdürü Mehmet Ali Bilgili'den bilgi alan Vali Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK üyesi bir grubun dün akşam Tendürek Dağı kırsalında tespit edilmesi üzerine bölgede güvenlik güçlerince operasyon başlatıldığını söyledi.

Sabah saatlerinde grupla sıcak temas sağlandığını ve çıkan çatışmada 1 askerin yaralandığını, 2 terör örgütü üyesinin ise etkisiz hale getirildiğini belirten Çetin, şöyle konuştu:

''Çatışmada ölü ele geçen teröristlerden birinde M16 silah ele geçirildi. Bu da grup liderinin öldürüldüğünü gösteriyor. Çatışmada yaralanan 3 teröristin de öldüğü bilgisine ulaştık. Ancak çatışma halen devam ettiği için bu teröristlerin cesedine henüz ulaşılamadı. Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizin ve ilimizin huzuru için bu operasyonların devamını kararlılıkla getirecektir.''

Vali Çetin, çatışmada yaralanan jandarma üsteğmenin sağlık durumunun iyi olduğunu, doktorların gerekli müdahaleyi yaptığını sözlerine ekledi.

NEVŞEHİR'DE ASKERİ ARAÇ KAZA YAPTI: 4 ASKER YARALANDI

Nevşehir'de, askeri aracın şarampole yuvarlanması sonucu 4 asker yaralandı.

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı'na ait askeri araç, Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevinden Nevşehir yönüne seyrederken, kontrolden çıkarak yol kenarındaki bir çukura yuvarlandı.Kazada araçta bulunan jandarma erleri A.Y, İ.G, Y.K ve Ö.Ö. yaralandı. Yaralılar, Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

(AA)