kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

YÖK'te rektörlük seçimi başladı

Yeni Haber
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) görev süreleri Ağustos ayında sona erecek 21 üniversitenin rektörlüklerinin yerine seçilen rektör aday adayları ile mülakata başladı. Mülakata gelen Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, YÖK girişinde kendisini getiren yakınlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sabah 9:00'da başlayan toplantıda Akdeniz, Ankara, Atatürk Üniversiteleri'ndeki seçimlerde en fazla oyu alan adaylar dinlenecek. YÖK bu kapsamda yarın Boğaziçi, Cumhuriyet, Dicle Üniversitesi rektör adaylarını, 2 Temmuz'da Ege, Erciyes Üniversiteleri rektör adaylarını, 3 Temmuz'da Fırat, Gazi, Gaziantep ve İnönü rektör adaylarını, 8 Temmuz da İstanbul Teknik, Karadeniz Teknik ve 19 Mayıs üniversiteleri rektör adaylarını, 9 Temmuz'da ise ODTÜ, Trakya, Uludağ ve Yıldız Teknik Üniversite adaylarını dinleyecek. Rektör adayları YÖK'e aday oldukları üniversitelerle ilgili sorunları çözüm önerileri ve projeleri ile ilgili sunum yapacak. Bu çerçevede toplam 21 üniversiteden 126 rektör aday adayını dinleyecek olan YÖK, her üniversite adayını 3'e indirecek. Listeler daha sonra Cumhurbaşkanlığı'na sunulacak. Cumhurbaşkanı da 3 aday arasından birini atayacak.

Öte yandan YÖK'e gelen Akdeniz Üniversitesi rektör adayı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, YÖK girişinde kendisini bırakan yakınlarıyla fotoğraf çektirdi. Akaydın daha sonra YÖK binasına girdi.

AA