kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İçimizdeki kıroyu ortaya çıkardım

- Bu kadar insanın Recep İvedik'i izlemesini açıklamakta aciz kalanlar da oldu malum! Sizce neden biz bu filmi izledik, neden rekor kırdı bu film?
- Hani derler ya evinizde en değerli eşyanızı en görünür yere koyun, kimse onu almaz, çünkü kimse oraya bakmaz! Bu filmin hikâyesi ve olayı da o kadar net ve o kadar basit ki! Bir tane adam var mahallede yaşayan, herkese sataşan, her konuda fikri olan ama kendine ait doğruları topluma ters gelen... Herkesin söylemek istediği şeyleri söyleyen ve bu yüzden kaba bulunan bir adam.

- Yabancı olmadığımız, tanıdık bir tip, o yüzden mi anlayamadık yani biz bu filmi?
- Evet, çünkü aslında herkes böyle. Erol Günaydın geçen gün eleştirmiş filmi, çok hoşuma gitti. "Nedir bu şimdi, anlamadım ki, ne olacak bundan yani?" diyor. Çok şaşırmış, o kadar tatlıydı ki.

- Yani ağlanacak halimize mi güldük Recep İvedik sayesinde?
- Kendini elit zanneden, toplumdan kopuk yaşayan, çello dinleyip takılanlara, iki kadeh şampanyadan sonra 9/8 ritmi daya, göbek atmaya başlarlar. Gözlerimle gördüm. Dolayısıyla bu filme, 'Anlamadık biz, çok kaba, çok argo, çok bayağı,' filan diyenlerin hepsi, aslında kendi çizdikleri resmin içine hapsolmuş insanlar.

- Aslında kıroluğumuz üzerinden mizah yaptınız siz, öyle mi?
- Aynen öyle. Benim bu karakterdeki ana çıkış noktam toplumdaki tabulardı. Diyelim saatinizi hiç beğenmedim! Ama bunu sizinle paylaşamam çünkü bu toplumsal bir kuraldır. Görüşme biter, gidersiniz 'Gördün mü saatini kızın, ne iğrenç, kolunda da kocaman durmuş,' diye arkandan konuşurum. Bizim olayımız budur; kimse kimseye düşündüğünü söylemez. Recep İvedik ise senin karşına oturur, 'O saat ne öyle, hiç hoşuma gitmedi, ne kadar saçma bir saat, senin kendinle problemlerin mi var, erkeklik gompleksin mi var?' der. Herkesi bu kadar güldüren şey de bu! Bu karakteri ilk kez televizyon ekranında 'Kim 500 Milyar İstemez ki'de bir tipleme olarak yarattığımızda ortaya çıktı ki, aslında herkes Kenan Işık'a 'elini yüzünden çek' demek istemiş! 'Son kararınız mı?' diye sorduğunda 'Değil ulan ne olacak?' demek istemiş.