kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Düello, western temasıyla Japon dönem filmlerini birleştiriyor.

Bu hafta sinema salonları dolup taşacak

30.05.2008
Düello
(Sukiyaki Western Django)

Tür: Macera
Yönetmen: Takashi Miike
Oyuncular: Hideaki Ito, Masanobu Ando, Koichi Sato, Kaori Momoi.
12. yüzyılın sonlarında Japonya... Genpei Savaşları bütün hızıyla sürüyor, çeteler birbirlerini katletmek için uğraşıyordur. Minamoto ve Taira çeteleri de Yuda kasabasında karşı karşıya gelir. Kasabalıyı onların vahşetinden korumak ise, silahşöre (Hideaki Ito) düşecektir. Usta yönetmen Takashi Miike'yi sevenler bu filmi zaten kaçırmayacak, keşfetmek isteyenler için de iyi bir başlangıç.

Sex and the City
Tür:
Romantik komedi
Yönetmen: Michael Patrick King
Oyuncular: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Cynthia Nixon, Kristin Davis.
Carrie, Samantha, Charlotte, Miranda ve Mr. Big... Televizyonların en ilgi gören dizilerinden biri olmuş olan Sex and the City, yıllar sonra film versiyonuyla karşımızda. Carrie'nin Mr. Big ile yaşadığı ilişkinin başlamasından bu yana 10 yıl geçmiştir. Artık ikisi için de çıtalar daha yüksek, ilişki daha karmaşıktır. Bu arada serinin diğer kahramanları kendilerini umulmadık yerlerde bulur.

Ölümcül Oyunlar
Tür:
Gerilim
Yönetmen: Michael Haneke
Oyuncular: Naomi Watts, Michael Pitt, Tim Roth, Brady Corbet.
Ann, George ve Georgie, tipik bir çekirdek ailedir. Yazlık evlerine girerler. George ve Georgie, yelkenli teknelerini tamir etmek için dışarı çıkar, Ann'i evde yalnız bırakırlar. Ama Ann'i bir sürpriz beklemektedir: Peter isimli bir genç, ona evde yumurta olup olmadığını sorar. Peter'ın asıl amacı ise eve girmek ve bu ailenin üyelerini işkence ederek teker teker öldürmektir.

Bir Tuğra Kaftancıoğlu Filmi
Tür:
Gerilim
Yönetmen: Emre Akay, Hasan Yalaz
Oyuncular: Tuğra Kaftancıoğlu, Gülüm Baltacıgil, Emre Akay, Mehmet Demirtaş.
Basit bir casting işi gibi başlayan film, Büyükada'da metruk bir malikânede, karanlık bir oyuna dönüşür. Yönetmen, oyuncusundan istediği verimi alabilmek için akıl almaz yöntemlere başvurarak ortaya kara mizah ile gerilim arasında gidip gelen, sadist ve cinsiyetçi bir film çıkarır.

Chiko
Tür:
Dram
Yönetmen: Özgür Yıldırım
Oyuncular: Denis Moschitto, Volkan Özcan, Moritz Bleibtreu, Reyhan Şahin.
Chiko ve en iyi arkadaşı Tibet'in hayatı, hayallerini süsleyen her şeyi kontrolü altında tutan uyuşturucu satıcısı Brownie ile tanıştıklarında değişmeye başlar. Chiko, Brownie'nin güvenini kazanmak için ne gerekiyorsa yapar ve çok geçmeden onun sağ kolu olur. Ancak Tibet, Brownie ile takışınca, Chiko kendini tehlikeli bir dengeyi korumaya çalışırken bulur.

Yetimhane
(El Orfanto)

Tür: Korku
Yönetmen: Juan Antonio Bayona
Oyuncular: Belen Rueda, Fernando Cay, Roger Princep, Mabel Rivera.
İspanyol sinemasının genç ve yaratıcı isimlerinden Sergio Sanchez'in senaryosunu yazdığı Yetimhane'de olaylar, ailesini doğduğu eve getiren bir kadının etrafında dönüyor. Çocukluğunun geçtiği evi bir yetimhaneye çeviren kadın, bir süre sonra oğlunun yeni bir arkadaşı olduğunu fark eder. Bu görünmez arkadaş, geçmişten gelen bir ruh olabilir mi?

88 Dakika
(88 Minutes)
Tür:
Gerilim
Yönetmen: Jon Avnet
Oyuncular: Al Pacino, Alicia Witt, Leelee Sobieski, Amy Brenneman.
Seattle'da yaşayan Dr. Jack Gramm, suçluları bulmaları için FBI'ya yardımcı olan bir psikolog ve aynı zamanda üniversite hocasıdır. Sürekli farklı kadınlarla birlikte olan Gramm'ın geçmişi ise karanlık olaylarla doludur. İdam edilmek için sırasını bekleyen bir katilden, tam 88 dakika sonra öleceğini söyleyen bir tehdit alınca Gramm bu kişinin kim olduğunu bulmaya çalışacaktır.

Shine a Light
Tür:
Konser-belgesel
Yönetmen: Martin Scorsese
Oyuncular: Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts, Ron Wood, Christina Aquilera, Martin Scorsese.
Rolling Stones grubunun kariyerini ilk baştan bugüne anlatan Shine a Light, grubun en son turnesi A Bigger Bang'den görüntülerle süslenmiş ve seyirciye tam bir konser izlenimi yaşatıyor. Imax özelliği olan salonlarda da gösterilen film, rock müzik tarihinin en önemli gruplarından birinin iç dünyasını, onları çok yakından tanıyan dostları Martin Scorsese'nin yönetiminde dünyanın en önemli görüntü yönetmenlerinin çekimleriyle izleyiciye sunuyor.

Yasak Bölge
(La Zona)
Tür:
Tarihsel, dram
Yönetmen: Rodrigo Pla
Oyuncular: Daniel Gimenez Cacho, Maribel Verdu, Alan Chavez, Daniel Tovar.
Lise öğrencisi Alejandro, Meksika'nın başkentinde, aşırı güvenli, duvarlarla örülmüş bir sitede, La Zona'da yaşar. Bir gecekondu mahallesinden üç genç, La Zona'da soyguna kalkışırlar. Çıkan çatışmada iki genç vurulur, Miguel ise kaçar.
Haberin fotoğrafları