kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Havayollarının ekonomi sınıfı uçuşları, ilgi gördüğü kadar şikâyet kaynağı da olabiliyor.

Ekonomi sınıfının altı altın kuralı

Cebinizin dostu ekonomi sınıfı uçuşların, herkesçe malum, kemik düşmanı, ergonomi fakiri çileli yolculuk koşullarını iyileştirmek sizin elinizde..
Yakın zaman önce Amerikan Delta Havayolları'nın ekonomi sınıfı uçaklarında yaptığı konfor ve iyileştirme çalışmaları, elbette her havayolunun altına girebileceği hafiflikte bir sorumluluk değil. Ancak, bu koşullara yaklaşabilecek ve insan bedeninin temel gereksinimlerini öne çıkarabilecek kimi çalışmalar da yapılamayacak şeyler değil. İşte, bu konuda birkaç ipucu:

* Ayarlanabilir, rahat bir ayak tabanı. Kısa mesafeli uçuşlarda periyodik olarak ayakların uzatılmasına ve yolculuğu daha da katlanılır kılmaya imkân verecek bir fırsat yaratabilir.

* Yiyecek içecek için kolayca erişilebilecek bir koltuk sehpası. Bu şekilde, yolcu da yiyip içmek için sürekli olarak oturduğu yerde ileri geri rahatsızlıkla hareket etmek zorunda kalmayacaktır. Bunun en ideal tasarımı ise, sehpa ucunun bedeninizin kolayca hareket etmesine elverişli, kıvrımlı bir biçimde olmasıdır. Hepimiz farklı bedenlere sahip olsak bile, görece hafif kıvrımlı bir biçim, herkesin memnuniyeti için birebir olabilir. Sehpanın sizin üzerinize doğru yönelmesi, sizin sehpa üzerine yüklenmenizden daha işlevsel olacağından, aynı zamanda laptop düşmesi veya yanınızdakinin dirseğinin beklenmedik şekilde çarpması gibi durumlara karşı da önleyici olabilir. Bilindiği üzere geleneksel yolcu sehpaları, koltuk ceplerine erişime de engeldir. Bu yeni tasarımla birlikte söz konusu alan genişletilebilir.

* İhtiyaca göre konuşlandırılabilecek bir koltuk video ekranı. En az 9 inç / ortalama 15 cm. boyunda bir aygıt, bütün yolcuları rahatsız edilmekten alıkoyabilir. Ve eğer ortada izlenecek bir film varsa, kimse bunu reddetmez. Bu türlü bir ihtiyaç, bir zamanların gözde servisi, gazete ve dergiler için de yapılabilir. Uçuşta birkaç sayfa çevirmek de zamanınızı değerlendirip sakinleşmek için çok uygundur.

* Ayarlanabilir bir kafa yastığı. Ama öyle, öteki uçaklardaki gibi, yarım yamalak konfor sağlayanlarından değil. Sizi yakaladığında rahatça kavrayıp, uykuya daldıracak türde olanlarından...

* Kişisel bir okuma lambası. Omuzdan aydınlatılabilir, hareketli olan lambalar. Her ne kadar halen yalnızca First Class veya Business Class türü uçaklarda olsalar da, kısa yolculuklar için birebir.

* Açılır-kapanır, yüzük biçimli bir bardak kılıfı. Her türlü dökülmeye karşı. (Salon.com'dan derlenmiştir.)
Haberin fotoğrafları