kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
BÜLENT CANKURT

'Narlar ve Ayvalar' izdihama neden oldu!

Şeker Ahmet Paşa'nın 'Narlar ve Ayvalar' tablosunun da aralarında bulunduğu eserleri yakından görmek isteyen sanat tutkunları, Antik Palace'da düzenlenen tanıtım kokteylinde izdiham yarattı .
Antik A.Ş.'nin 1 Haziran Pazar günü Swissotel'de gerçekleştireceği 253. müzayedesinde koleksiyoner ve sanatseverleri heyecanlandıracak nitelikte birbirinden değerli, müzelik tablolar ve antikalar satışa sunulacak. Tam 275 eser ve 11 klasik otomobilin el değiştireceği müzayedenin lokomotifi ise, Osman Hamdi Bey ile birlikte Türk resim sanatının en önemli ustası olarak görülen Şeker Ahmet Paşa'nın 'Narlar ve Ayvalar' adlı natürmortu. 1.1 milyon YTL'den satışa sunulacak olar eserin, yeni bir rekor kırması bekleniyor. Bu arada sanatçının ilk kez bir müzayedede iki eseri satışa sunulacak. Ressamın nadir bulunan eserlerinden 'Orman Yolu' tablosu da 500 bin YTL'den müzayedeye çıkacak

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER!!!
1 Haziran'daki müzayedenin kokteyli, hafta içinde Maçka'daki Antik Palace'da yapıldı. İstanbul'un elitleri ve sanat tutkunları, müzelik eserleri yakından görebilmek için Antik Palace'a hücum etti. Tabii en çok ilgiyi 1.1 milyon YTL'ye satışa çıkacak olan 'Narlar ve Ayvalar' tablosu çekti. Hatta tablonun yanında fotoğraf çektirenler bile vardı. Bu tablo için özellikle müze sahibi olan ve olmayı planlayan ailelerin kıyasıya bir rekabete gireceği konuşuluyor. Görünen o ki, haftaya pazar Swissotel'deki müzayedede bayraklar havada uçuşacak!!!