kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Harvey Keitel

Sinefiller için...

Kaya GENÇ
26.04.2008
* Lütfen Başa Sarın'ın yönetmeni Michel Gondry diyor ki: 1) "Bazen düşük bir bütçe ve daha çok özgürlük daha iyidir." 2) "En sevdiğim filmlerden biri de Back to the Future serisidir, eğer bana yüksek bütçeli, eğlenceli bir film yapma teklifi gelse hemen işe koyulurdum." 3) "Çevrenizde yaratıcı insanlar varsa sizin yaratıcılığınız da kamçılanır." Gondry'nin en sevdiğimiz sözü ise şu: "Her parlak fikir aptallığın sınırındadır."

* Ölümün Sesi, ABD'de gösterime girdiği ilk haftada 12 milyon dolar hasılat yaptı. 2 bin 240 salonda gösterilen filmin Amerikalı seyircilere korkudan çığlık attırdığı söyleniyor. İlginç bir tercih olarak, yapımcılar, Ölümün Sesi için film eleştirmenlerine özel gösterim düzenlemediler. Elbette filmlerinden nefret edeceklerini tahmin ettikleri eleştirmenlerin sesini duymamak için.

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİNDEN
* Suç filminin bütçesi yaklaşık 7 milyon dolar. Variety'den Lisa Nesselson'a göre görsel olarak 'taze' bir yapım olan Suç'un anlatım teknikleri de dikkat çekici.

* Suç'un başrolündeki Harvey Keitel'in soyadı, 'kaytel' şeklinde telaffuz ediliyor. 20. yüzyılın en etkili oyunculuk okullarından biri olan Actors Studio'da yetişen Keitel'i genellikle İtalyan asıllı Amerikalı karakterleri canlandırırken izledik. Oysa Keitel'in ataları Polonyalı ve Romanyalı Museviler.

* Peki Keitel'in zorunlu askerlikten yana olduğunu biliyor muydunuz? "Biz halk olarak içinde yaşadığımız demokrasinin ayrıcalıklarından faydalanmalı ve aynı zamanda da bu özgürlükleri korumak için hayatlarımızı riske de atabilmeliyiz. Genç erkeklerin nasıl olup da gerekli olmasına karşın ülkemizi ve değerlerimizi savunmadıklarını anlayamıyorum. Bana kalırsa kendilerini askerlik görevinden muaf görerek çok hayati bir şeyden de vazgeçmiş oluyorlar. Bu da, bir kahamanın çıktığı yolculuktur. Kendimizi bulmak için hepimizin çıktığı yolculuk yani..."

* Suç'un diğer yıldızı Emmanuelle Beart ise, aktivist kişiliğiyle tanınıyor. Fransa'da göçmenlere karşı çıkarılan yasalara isyan eden Beart, 1996 yılında yasadışı göçmenlerin yani Fransa'nın "sans-papiers"lerinin haklarını korumak için Paris'teki bir kiliseyi zorla işgal eden bir gruba katılmıştı.

* Çaylak Profesyonel'de Jackie Moon karakteri, hayatı boyunca hiç kusmadığını, bebekken dahi bir kere bile kusmadığını söylüyor. Oysa bu karakteri canlandıran Will Ferrell bebekken (mide ağzındaki kasın genişlemesinin sebep olduğu) 'pyloric stenosis' hastalığına sahipmiş, bunun sonucu olarak da mütemadiyen kusuyormuş. Ancak kendisi artık bu hastalığı yenmiş.

* Entertainment Weekly tarafından Hollywood'un en zeki 50 kişisinden biri seçilen Will Ferrell'in eşi İsveçli. Her yaz Ferrell çifti İsveç'e gidiyor, İsveç geleneklerine uygun şekilde yaz ortası kutlamalarına katılıyor.

* Ferrell diyor ki: "Geçmişimde karanlık sırlar yok. Kimse bana kötek atmadı. Ebeveynlerim bana epey iyi davrandılar. Yaşadığımız yerde millet birbirini bıçaklamazdı. Belki de bu yüzden komedyen oldum, o güvenli ve sıkıcı banliyö bölgelerine bir tepkiydi komedi. Ama şunu da söylemem şart: Banliyölere karşı içimde hınç duymadım. Banliyöleri ben hep sevdim."

* Ferrell bugüne kadarki film kariyeri boyunca pek çok defa hayvanların saldırısına uğramış. Bu saldırgan hayvanlar arasında pumalar ve boz ayılar, yani gerçekten de yırtıcı canlılar olduğu biliniyor.

* SON DAKİKA!... Çaylak Profesyonel'de oynayan 320 kiloluk ayı Rocky'nin saldırıp boynunu ısırdığı eğitmeninin hayatını kaybettiği bildirildi. Rocky, aniden eğiticisi Stephen Miller'a saldırıp boynunu ısırdıktan sonra, 39 yaşındaki talihsiz ayı eğiticisi, olay yerinde hayatını kaybetti. Biber gazıyla etkisiz hale getirilen ayının ise kafese kapatıldığı açıklandı. Gazete yorumcuları, Rocky'nin sahiplerinin, vahşi ayının bir daha başka bir filmde oynamasına izin vermemesinin yüksek olasılık olduğunu yazıyor.
Haberin fotoğrafları