kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Cumartesi SABAH 
Gurme
Ortam rahat, yemekler birinci sınıf
Yeme içme dünyası hızlı bir evrim geçiriyor. Bir zamanlar 'iyi restoran' dendiğinde, duvarları kırmızı kumaşlarla kaplı, ağır avizelerin tavandan sallandığı, garsonların dünyanın en ciddi işini yaptıkları izlenimini veren bir yüz ifadesiyle ağır Fransız yemekleri servis ettikleri mekânlar akla gelirdi. Bu geleneği bizde Sovyet Devrimi'nden kaçan 'Baba Karpiç' başlattı. Atatürk döneminde, Ankara'nın tek Avrupai restoranını kuran Karpiç, dönemin milletvekillerine, yeni, genç Cumhuriyet'in üst düzey bürokratlarına Batı mutfaklarını tanıttığı gibi, servis ve mutfak personeli için de bir okul olmuştu.