kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Ekmek kadayıfı

Ekmek kadayıfını, kırmızı tarafı alta gelecek şekilde bir tepsiye koyun. Üzerine 7 bardak suyu döküp, bir kenarda bir saat bekletin. Bu sürenin sonunda büyümüş olan ekmek kadayıfının tepsisini eğik duruma getirip, hafifçe bastırarak fazla suyunu alın. Ayrı bir kapta şekeri, kalan suyu ve sütü, şeker eriyinceye kadar karıştırın. Bu karışımı kadayıfın üzerine döküp, tepsiyi ocağın üzerine koyun. Kısık ateşte çevire çevire 45 dakika pişirip, üzerini örtün ve soğuyuncaya kadar bekletin. Soğuyan ekmek kadayıfını dilim dilim kesin ve kaymakla beraber ikram edin.

MALZEMELER 12 kişilik
* 1 ekmek kadayıfı

* 7 su bardağı su

* 1 kg. şeker

* 2 su bardağı süt

* Kaymak