kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Hürriyet'in manşeti

Hürriyet gazetesi, 16 Nisan 2008 günkü nüshasında, ABTürkiye Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk'in ağzından, "İran'ı değil, AB'yi göster" manşetini atmış, alt başlıkta da, "AKP, gizli gündemi olduğu korkularını dağıtarak Türkiye'de rahatlama yaratmalı; ülkesini, İran'a değil, AB'ye götürmek istediğini göstermeli" diye yazmıştı. Asıl haber, Lagendijk'in, "AKP kapatılırsa, AB Türkiye ile müzakereleri keser" şeklindeki cümlesiydi. Hürriyet, bu uyarıyı gölgeleyip, Türkiye'de sürekli istismar edilen "İran gibi olacağız" korkusunu depreştirecek bir manşeti tercih etmişti. Zaten, aynı gazete, AB Komisyonu Başkanı Barroso'nun TBMM'deki konuşmasını da, "Taraf olamayız" başlığıyla duyurmuştu. Oysa Barroso, "AB'nin, kapatma davasına kayıtsız kalmayacağını" açıklamıştı.
Hürriyet niçin AK Parti kapatılırsa, Türkiye'nin AB'den kopmasının muhtemel olduğu gerçeğini gizlemeye çalışıyor? Neden, AB yetkililerinin "Türkiye'nin İran'a dönüşmesinden endişe ettiği " intibaını yaratma gayretinde?
Kapatma davasını olağan bir hukuki gelişme gibi takdim eden yazarlarını mahcup etmemek için mi? Yoksa, Hıncal Uluç'un da önerdiği gibi, gazetenin patronu Arzuhan Yalçındağ, Berlusconi'nin yolundan giderek, gerçekten muhalefet liderliğine mi hazırlanıyor? Ak'ları Kara yapmanın sebebi bu mu?