kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Tekirdağ köftesi

Öncelikle soğanı rendeleyip, ekmek içini ufalayın ve maydonozu ince ince kıyın. Daha sonra bir kabın içine kıymayı, soğanı, maydonozu, ekmek içini, karbonatı, tuzu ve karabiberi koyup, iyice yoğurun. Hazırladığınız köfte harcını buzdolabında bir gece bekletin. Ertesi gün bu harcı bir huniye doldurun. Huninin ağzından bastırarak çıkarttığınız köfteleri, serçe parmağınız uzunluğunda kesin. Köfteleri ızgara veya mangalda pişirip, piyaz ya da salatayla beraber servis yapın.

MALZEMELER 5 kişilik
* 500 gr. kıyma

* 2 dilim bayat ekmek içi

* 1 çay kaşığı karbonat

* 2 adet soğan

* 1/2 demet maydonoz

* Tuz

* Karabiber