kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Beatrice Ruggeri’nin kurduğu Bice’yi oğlu Roberto (sağda) ve torunu Raffaele dünya çapında bir restorana dönüştürmüş.

İtalyan usulü lezzet öyküsü

Burcu ALDİNÇ
İlk kez 1926'da Toskana'da, mahalle arasında küçük bir aile restoranı olarak açılan Bice'nin, müdavimleri arasında Christina Aguilera ve Al Pacino gibi isimler var. Kısa süre önce İstanbul'da da bir şube açan restoranın sahipleriyle konuştuk..
Frank Sinatra özel jetinden arayıp, "Pesto soslu makarnamı hazırlayın," dermiş. Michael Jordan bifteğini, Cameron Diaz sebzeli deniz tarağını çok severmiş. Bice'den bahsediyoruz; dünyada 40'ın üzerinde şubesi olan İtalyan restoranından... Geçtiğimiz yıllarda İstanbul'da bir şube açıp kapatan restoranın sahipleri Roberto Ruggeri ve oğlu Raffaele Ruggeri, ikinci kez şube açmak için İstanbul'a geldi. Şubat ayında Süzer Plaza içinde kapılarını açan restoran, 15 Nisan'da 'Grand Opening' yani büyük bir açılış partisiyle yaz sezonuna iddialı bir giriş yapmayı planlıyor.

MADONNA'DAN MEL GIBSON'A
Restoranın müdavimleri arasında dünyaca ünlü birçok star var. Öyle ki Milano Moda Haftası'nda, şehirdeki şubede yer bulabilmek için haftalar hatta aylar öncesinden rezervasyon yaptırmak gerekiyor. İstanbul'da bir araya geldiğimiz restoran sahibi Roberto Ruggeri, "Bir tanıdığınız yoksa, elinizi çabuk tutmanız bile yeterli olmayabilir," diyor. Peki ama devlet adamlarından Jennifer Lopez'e, Madonna'dan Robert De Niro'ya, Mel Gibson'dan Kevin Costner'a kadar birçok ünlünün akın ettiği restoranın sırrı ne? Roberto Ruggeri'ye göre Bice ismi artık bir marka haline gelmiş. "Bice'ye gittiğinizde mutlaka bir ünlü göreceğinizi bilirsiniz. Kimi zaman lezzetli yemeklerinden tatmak için değil, sırf başka kim varmış diye bakmak için gelenler oluyor," diyor. Bu yüzden İstanbul'un en güzel ve ünlü kadınlarını restoranına davet ediyor. Oğlu Raffaele de babasına katılıyor ve "İnsanlar, kaliteli yemekleri, lezzetli mönüsü kadar ortamı için de Bice'yi tercih ediyorlar," diyor. Bugün Milano, New York, Chicago, Los Angeles, Dubai, Miami, Tokyo, Buenos Aires, Singapur ve Sao Paulo gibi birçok mega kentte şubesi olan Bice'nin hikâyesi, tam bir başarı öyküsü. İlk kez 1926 yılında Beatrice Ruggeri (Roberto'nun annesi) tarafından, Il Ristorante Da Gino e Bice ismiyle mahalle arasında, küçük bir aile restoranı olarak kurulur. O yıllarda dokuz kardeşine bakmak için evde yemek yapan Beatrice, bu işin üstesinden çok iyi gelince, restoran açıp işi ticarete dökmeye karar verir. Sonraları Amerika'ya göç ettikten sonra Toskana'ya gelen bir adamla evlenir.

BAŞARI HİKÂYESİ
Kocası sık sık Amerika'ya göç etmeleri konusunda baskı yapsa da o ailesini bırakmak istemez. Sonunda hem yakın olduğu için hem de çok daha büyük bir şehir olduğu için Milano'ya gitmeye ikna olur. Beatrice'in Milano'daki restoranı kısa süre içinde patlama yapar. Küçücük İtalyan restoranı, Beatrice'in marifetli elleri ve lezzetli yemekleriyle bir hite dönüşür. Roberto Ruggeri de Milano'daki bu restoranda büyür. Ancak elinin annesi kadar marifetli olmadığını söyleyen Ruggeri'nin ticari yönü ağır basar ve zaman içinde Bice'nin ikinci ve üçüncü şubelerini açmaya başlar. 1987 yılında okyanusun diğer tarafına geçen ve New York şubesini açan restoran, her gittiği ülkeden yerel lezzetleri de mönüsüne eklemeyi ihmal etmez.

Haberin fotoğrafları