kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Balkonda ekinezya yetiştirin

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
03.04.2008
ADAÇAYI YETİŞTİRİYORUM
Çaylar benim elimin altından hiç eksik olmaz. Sabah hastaneye gidince yeşil çay içerim. Evde ekinezya çayını tercih ediyorum. Adaçayı ise, günün her anında elimin altındadır. Ayrıca bahçemde ekinezya ve adaçayı yetiştiriyorum. Ekinezya bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve güneş alan her yerde yetişebilir. Hiç nazlı bir bitki değildir. Sonra bunların yapraklarını kurutup, blender'dan geçiriyorum. Toz haline gelince, kendi bitki çayımı hazırlıyorum.

YEŞİL ÇAY KANSERİ ÖNLER
Yeşil çaylarım Rize'den gelir. Fabrikaya girmemiş çaylar taze taze elime ulaşır. Ben de onları blender'dan geçirir ve toz halinde hazırlarım. Fabrikaya girmemiş yeşil çayların antioksidan miktarı, diğerlerine göre 10 kat fazladır. Yani kansere karşı 10 kat daha fazla koruyucudur. Rize'deki aktarlarda fabrikaya girmemiş çok yeşil çay var. İsteyen herkes bunlardan getirtebilir. Yeşil çayı isterseniz yapraklarını bardağa koyup, üzerine su ekleyerek de içebilirsiniz.

BİR FİNCAN KAHVE YETER
Kahveyi azaltın. Hiç hayatınızdan çıkartamıyorsanız, günde bir taneden fazla içmeyin. Kahve yerine bitki çaylarına ağırlık verin. Bunlara kısa zamanda alışırsınız.

SODA-LİMONA ALIŞIN
İçecek olarak en ideali soda limondur. Bir sodanın içine yarım limon sıkıp içmek, son derece sağlıklıdır. Günde 3-4 bardak içebilirsiniz. Ancak mide probleminiz varsa, bu sizi rahatsız edebilir. O zaman soda yerine ılık suyun içine limon sıkın. Bu, metabolizmanızı hızlandırır ve kilo vermenize yardım eder.

KURUYEMİŞ İLAÇ GİBİDİR
Kuruyemişleri iyi seçerseniz sağlıklı beslenirsiniz. Ancak çok tüketirseniz kilo alırsınız. Ceviz, badem ve fındık hep elimin altındadır. Hep tekrarlıyoruz; bunlarda Omega-3 var. Ama günde birkaç taneden fazla yemem. Akşamüstü yorgunsam, bunlardan birkaç tane atıştırmak bana ilaç gibi gelir.