kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Ekler pastası

Öncelikle kremayı hazırlayın. Sütü, yumurtayı, vanilyayı, şekeri, unu ve margarini bir tencereye koyup, kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirip, soğutun. Kremanın bir kısmını, üstü için ayırın. Pasta keki için margarini tencereye koyup, eritin. Su-süt karışımını ekleyip; kaynayınca şeker, tuz ve unu da ilave edin. Karıştırarak, dibi tutmadan kısık ateşte pişirin ve ateşten alın. Ilınınca yumurtaları teker teker ilave edip, hamura yedirin. Bir çorba kaşığını ıslatıp, hamuru kaşıkla yağlanmış tepsiye koyun. Kızgın fırında kızarana kadar pişirin. Pasta kekleri soğuyunca, içlerini kremayla doldurun. Ayırdığınız kremaya kakaoyu katarak pastaların üstüne sürüp, servis yapın.

MALZEMELER
*
2 su bardağından iki parmak eksik un
* 75 gram margarin (eritilmiş)
* 185 gram su ve süt
* 1/2 çorba kaşığı şeker
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 4 adet yumurta
Kreması için:
*
500 gr. süt
* 2 adet yumurta
* 1 paket vanilya
* 3 çorba kaşığı un
* 1 çay bardağı şeker
* 50 gram margarin
* 1 çorba kaşığı kakao

Nohutlu yoğurtlu çorba
Bir tencereye yoğurdu, unu ve yumurtayı koyup, çırpın. Biraz suyla sulandırdıktan sonra 4 bardak et suyuyla birlikte nohutu ilave edin. Yeteri kadar tuz attıktan sonra tencereyi ocağa alıp, kısık ateşte karıştırarak pişirin. Bir tavada tereyağıyla kırmızı tozbiberi kızdırın. Çorbanın üzerinde yağı gezdirip, üzerine bir parça nane serptikten sonra servis yapın.

MALZEMELER
*
1 su bardağı haşlanmış nohut
* 4 su bardağı et suyu
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 adet yumurta
* Nane, kırmızı tozbiber ve tuz

Kabak kızartma
Kabakları kazıyıp yıkadıktan sonra, halka halka doğrayın. Doğradığınız kabakları bir tepsiye yayıp, sularını çekmeleri için bir saat bekletin. Daha sonra kızgın yağda kızartıp, havlu kağıdın üzerine çıkartın. Servis tabağına aldığınız kabak kızartmalarını yoğurtla ya da domates sosuyla süsleyerek, servis yapın.

MALZEMELER
*
1 kilo kabak
* 1 kase yoğurt
* 1 kase domates sosu
* Tuz