kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Perfume / Koku - Bir Katilin Hikâyesi (Assanat)

dvd ekranı

Yavuz Baydar
Perfume / Koku - Bir Katilin Hikâyesi (Assanat)
Film:
* * * * / DVD ekstralar: * * * * *
Patrick Süskind'in bestselleri ilk okuyuşta film olamaz dedirten bir yapıttı ama yönetmen Tom Tykwer yılmadı. Jean Baptiste Grenouille burnu olağanüstü gelişkin, başka hiçbir duyusu işlemeyen bir adam. Sürekli farklı kokular peşinde koşar, cinayet işlemekten çekinmez. İki diskli ekstralarla beslenmiş bir çalışma.

Beowulf / Ölümsüz Savaşçı (WHV / Tiglon)
Film:
* * * / DVD ekstralar: * * * * *
Sihirbaz yönetmen Robert Zemeckis'in 'motion capture' tekniğiyle işlediği bu epik masalda tam bir yıldızlar resmi geçidi var: Angelina Jolie, Anthony Hopkins, John Malkovich, Robin Wright Penn... Danimarka krallığı Grendel adlı bir canavarın tehdidi altındadır ama büyük savaçşçı Beowulf onu alt etmeyi bilir. Hem tek diskli hem de iki diskli versiyonuyla piyasada. İki diskli olanındaki ekstralara şapka çıkarabiliriz.

Truands / Suç İmparatorluğu (D Home)
Film:
* * * * / DVD ekstralar: * * *
Akıllara seza bir Paris 'yeraltı'. Mafya dünyasında her şey yapılmakta: Kadın ticareti, uyuşturucu, cinayet, adam kaçırma, kalpazanlık... Claude, bütün bu işlerden komisyon alarak geçinmektedir. Adamı Franck ise bir kiralık katildir. Claude pis bir işten içeri girer. Franck, patronu olmadan bazı işleri halletmek zorundadır ama kime ne kadar güveneceğini bilmeden. Şiddet ve seks yüklü, gerçekçi ve ürkütücü bir film.

Un Film Falado / Konuşmalı Film (Assanat)
Film:
* * * * * / DVD ekstralar: Yok
96 yaşındaki Portekizli usta Manoel de Oliveira bir mucize! Son dört-beş yıl içinde birbirinden güçlü yapıtlarla ölümsülüğe damgasını vurdu. Çok özel bir filmle karşı karşıyayız: 2001 yazında sekiz yaşındaki Maria Joao, annesi Rosa Maria ile Lizbon'dan gemiye biner. Bu büyük yolcu gemisi onları dünyanın öteki ucuna, Bombay'a götürecektir. Yolculuk, insanlık ve medeniyetler üzerine bir felsefe turuna dönüşür...
Haberin fotoğrafları