kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
RAHŞAN GÜLŞAN

Böyle Hacı'ya can kurban!

Babamdan geçmiş olan Kilisli genleri ile annemden geçmiş olan Mersinli genleri hep didişip dururlar. Özellikle de yemek konusunda. Acıktığımda (ki bu çok sık olan bir eylem) Mersinli genler sebzeleri sokmaya çalışır beynime. Ama hep Kilisli kebaplar kazanır. Geçenlerde E-5'in yeni ve karmakarışık yan yol sistemi içinde kayboldum. Ve kendimi bir anda Bakırköy girişindeki Hacı Bozanoğulları'nın kapısında buldum. Tabii bunu ilahi bir işaret sayıp giriverdim içeri. Zevkli salon dekoru ile ilk olumlu puanımı verip, ilk kez gittiğim kebapçılarda yaptığım bir şeyi yaptım ve karışık kebap siparişi verdim. Karışık kebap, bir kebapçının namusudur. Etinin, terbiyesinin, ızgarasının ateşinin başarısını böyle ölçersiniz. Gerçekten etler de, sosları da, baharatları da müthişti. Ancak asıl sürprizi tatlı bölümünde yaşadım. Kilis taraflarının özel tatlısı Katmer'i müthiş pişirmişlerdi. Yolu E-5 taraflarına düşenlere tavsiye ederim...