kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Baykal: Davaya sevinmedim ama hukuk gerek duydu

CHP lideri Deniz Baykal, bir yandan AKP'ye açılan kapatma davasına sevinmediğini belirtirken bir yandan da davayı açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'ya destek çıktı. "Hukuk demokrasinin süpabı" diyen Baykal, şu mesajları verdi:

* HUKUK GEREK DUYDU: Gelinen noktada hukuk harekete geçme gereğini duymuştur. 'Siyaset görevini yapmıştır' diyemem, hukukun görevini yapmasını engellersek, sanmayın ki sorun çözülmüş olacak. Hukuk da siyaset de demokrasinin süpabı. Herhangi bir savcının kişisel, subjektif anlayışından kaynaklanan bir tablo mu var? Bu kaçıncı dava, 1, 2, 3 değil 4'üncü. Hangi savcı hata yaptı? Hukukçulara karşı sergilenen tavrı kınıyorum.

* TEMELİNDE NE VAR? Bir tarafta anayasamızın talepleri var diğer tarafta bir partinin talepleri var. Bu ikisinin çatışması var ortada. Çatışmanın temelinde anayasamızın dinin siyasette kullanılmasını yasaklayan anlayışı var. Laiklik dediğimiz bu.

* DEMOKRASİ DİYE DİYE: Bu ilkeyi koyanlar, sakın ha el atmayın' demişler. Hata mı yapmışlar? Bunu kaldırırsak nereye gideriz, bunun sorumluluğunu üstlenecek olan var mı?

* HANGİSİ DOĞRU: Bir süre önce başbakan ne diyordu? 'Yargıya intikal eden konular üzerinde konuşmamız yanlıştır.' Bu sefer de bir parti kapatma davası söz konusuydu. Bu parti DTP'ydi. O zaman mı doğru söylüyordu şimdi mi doğru söylüyor.

* ÇİÇEK'E: Başbakan Yardımcısı Çiçek, DTP için Partinin kapatılmasını en çok o partinin siyasileri istiyor. Yoksa bu kadar ahmakça politika gütmezlerdi' diyor. AKP için bunu okuyalım. 'Hizmet için seçilenler kavga çıkması için olaylara çanak tutuyorlar.' Yakışıyor mu. Bunlar benim sözüm değil, ben tenzih ediyorum.