kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bahçeli ısrarlı, değişiklik için anlaşma sağlanamadı

ANKARA
Bahçeli, "Partiye değil, siyasetçiye ceza verilmesini sağlayacak anayasa değişikliğinde ısrarlı. AKP ise "odak" olmayı tanımlayan 69'uncu madde değişikliği üzerinde yoğunlaştı. MHP destek vermezse referanduma gidilecek..
MHP lideri Devlet Bahçeli, "parti kapatmayı zorlaştırmak için Anayasa'nın 68 ve 69'uncu maddelerinde değişiklik yapılması teklifini yineledi, "Bireysel sorumluluk" odaklı yaklaşım önerdi. MHP'nin grup toplantısı Çanakkale ve diğer savaşlarda hayatını kaybeden şehitlere saygı duruşuyla başladı. Sözlerine Çanakkale Zaferi'nin önemine değinerek başlayan Bahçeli, AKP hakkındaki kapatma davasına değindi ve "Türkiye çalkantılı bir döneme girmiştir. Bu yüksek gerilim ve tedirginlik, devlet ve toplum hayatını derinden etkileyecektir" uyarısında bulundu. Türkiye'nin siyasi, güvenlik, ekonomik, sosyal alanlar ve dış politikada karanlık bir noktaya geldiğini ve sorumlusunun da 6 yıldır iktidarda olan AKP olduğunu belirten Bahçeli, "14 Mart, bu anlamda da Sayın Başbakan için hiç beklemediği bir istismar alanı çıkarmıştır" dedi. Bahçeli, Erdoğan'ın hayali başarı senaryoları yazdığını ve kendisini "demokrasi kahramanı" gibi göstermeye çalıştığını, mağrur ve mazlum edebiyatıyla siyasi sorumluluğunu unutturma hesabı yaptığını söyledi. Bahçeli, "Açılan kapatma davasının AKP'ye siyasi doping etkisi yapması, hazin bir tecelli olarak kabul edilmelidir" dedi.

'HALK TASFİYE ETMELİ'
Partileri halkın seçimle tasfiye etmesi gerektiğini yineleyen Bahçeli, "MHP'nin yaklaşımı, münhasıran siyasi partilerin 68'inci maddenin dördüncü fıkrası hükümlerine aykırı eylemlerden ötürü kapatılmasıyla ilgili düzenlemenin gözden geçirilmesini öngörmektedir" dedi. Fetret devrinin yaklaştığı uyarısında bulunan Bahçeli, "odak" halinin düzenlendiği 69'uncu maddede yapılacak değişikliğin çerçevesini ise şöyle çizdi: "MHP, bu hükmün gözden geçirilerek, bu fiilleri işleyen parti üyeleri, yöneticileri ve milletvekillerinin bireysel olarak doğrudan sorumlu tutulacağı bir düzenlemenin mümkün ve yerinde olup olmayacağının ortaya konulmasını amaçlamaktadır. Terörü destekleyen partilerin durumu, bu kapsamda ayrı bir değerlendirme konusu olabilecektir."