kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sinefiller için...

Kaya GENÇ
* Göz'ün başrolünde Renee Zellweger'in oynaması düşünülüyordu. Sonra setteki takma ismi Obi Wan olan Jessica Alba rolü kaptı.

* Kalbini Dinle'de Keri Russell'ın canlandırdığı Lyla rolü için ise ilk başta Liv Tyler ve Claire Danes düşünülüyordu.

* 1976 doğumlu Keri Russell, Kendisi bütün bölümleri Türk televizyonlarında gösterilen Felicity dizisinin de başrol oyuncusuydu.

* Liv Tyler ve Claire Danes'den bu rolü kapan Russell, Superman Returns'de Lois Lane rolünü oynamak için seçmelere katıldı. Fakat rol Kate Bosworth'e gitti.

* Plajda'nın yönetmeni Murat Şeker, daha önce 2 Süper Film Birden'le karşımıza çıkmıştı.

* Öldüren Sis'in yazarı Stephen King hakkında tuhaf gerçekler: Kendisi tam 1.93 boyunda, romanlarında eski kitaplarına gönderme yapmayı çok seviyor, zaten karakterlerinin pek çoğu da yazarlıkla uğraşıyor. Yılda 40 milyon dolarlık bir geliri var.

* Sonra filme de çekilen The Running Man romanını Stephen King 10 günde, bir başka deyişle 240 saat içinde yazmış. King'in hikayeleri sık sık Castle Rock isimli hayali bir kasabada geçiyor. Yönetmen Rob Reiner'ın prodüksiyon şirketi Castle Rock Entertainment'ın adı da buradan gelmekteymiş.

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİNDEN...
*
Oyun Bozan'da bir Amerikan futbolu oyuncusunun başından geçenler anlatılıyor. Dwayne Johnson'ın oynadığı futbol takımının, gerçek bir takım olan New England Patriots olması planlanmış, fakat futbol federasyonuyla yaptıkları görüşmeler sonucunda prodüktörler uydurma bir takım yaratıp işin içinden sıyrılmaya karar vermişler.

* Benimle Evlenir misin?'in senaristi Aline Brosh McKenna imzalı bir başka film, Şeytan Marka Giyer (The Devil Wears Prada) 2006'da gösterime girmişti. Filmde Meryl Streep'in canlandırdığı Miranda Priestly ve asistanları bir elbise çekiminde kullanmak üzere hangi kemeri seçeceklerine karar vermeye çalışıyorlardır. Oysa modadan hiç hoşlanmayan, Anna Hathaway'in canlandırdığı Andy Sachs'e göre kemerler arasında fark yoktur.

* Charlie İş Başında, Kanada'nın Ontario bölgesinde çekilmiş.
Haberin fotoğrafları